Μουσικη

Μεγάλες (Πασχαλινές) προσδοκίες

Η to-do λίστα των επόμενων μηνών

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 433
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Death Grips
Death Grips

Πασχαλινά events: Όλα τα καλοκαιρινά openings της παραλίας που παραδοσιακά συνέπιπταν με το Πάσχα αργούν ακόμα.

Αν και σχεδόν όλα τα μπαρ θα μείνουν ανοιχτά τις άγιες τούτες μέρες, τα special events λείπουν μπας και σουβλίσετε απερίσπαστοι τον οβελία, ενώ ακόμα και τα καλοκαιρινά openings της παραλίας που παραδοσιακά συνέπιπταν με το Πάσχα αργούν ακόμα.

Ευκαιρία να δούμε τι περιμένουμε:

  • Το πάρτι για τα 5 χρόνια του ραδιοφωνικού Λατέρνατιβ ως κυριότερο event της Μεγάλης Εβδομάδας. Τη Μ. Πέμπτη 2/5 με ελεύθερη είσοδο και μουσικές από Chevy, Oh!Yeah, Outro, Untitled, Mr. Bios και τους εορτάζοντες.
  • Τους Death Grips στο Plissken Festival (16-19/5 σε The Hub, 6 d.o.g.s., ΤΩΡΑ!Κ44 και κυρίως Κτίριο 56, Πειραιώς 254 το Σάβ. 18/5), το πιο συγκλονιστικό hip hop live act που παίζει αυτή τη στιγμή. Ανάμεσα στα άλλα ονόματα του φεστιβάλ που ξεχώρισε ακόμα και το Pitchfork είναι οι νεοκυματικοί Girls Names, οι χάρντκορ Fucked Up με εκρηκτική live φήμη και άλλα 30 ονόματα που σπαρταράνε.
  • Το Εν Λευκώ Festival, 14/6 στην Τεχνόπολη, ευχάριστη φεστιβαλική προσθήκη. Δύο stages – Archive, Jessie Ware, John Talabot στο ένα/ ξένο όνομα που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα, ελληνικά γκρουπ και παραγωγοί που εκπέμπουν στους 87.7 στο άλλο (€25,28,32).
  • Τον σπουδαίο Ben Clock από την Ostgut Ton για μια βραδιά techno ραψωδιών στην Αβραμιώτου (17/5)
  • Οι Κόρε. Ύδρο. έχουν καινούριο δίσκο, «Απλές ασκήσεις στον υπαρξισμό» (Inner Ear). Κι έχουν παίξει μόνο τρεις φορές συνολικά στην Αθήνα, εκ των οποίων η τελευταία κατέρριψε τον όρο «διονυσιακή» με άπειρα ανκόρ και τον κόσμο να πηγαινοέρχεται από πλατεία σε σκηνή. Καταλαβαίνεις... (€10, 12)
  • Ο Larry Gus είναι έτοιμος. Μετά το «δοκιμαστικό» on-line release του περασμένου χειμώνα, κυκλοφορεί το «Years Not Living» στην πιο επιδραστική ετικέτα των 00s, στη νεοϋρκέζικη DFA Records των LCD Soundsystem. Στις 25 Ιουνίου.
  • Για όσους αρέσκονται στο φεστιβαλικό τουρισμό, η ατραξιόν του φετινού Exit Festival στο Νόβισαντ της Σερβίας είναι οι Atoms For Peace – το super group που μας σύστησε φέτος ο Thom Yorke των Radiohead. Από 10 έως 14/7, exitfest.org.
  • Και κάτι εντελώς διαφορετικό. 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης «Πάρε-Δώσε vol.2». Δηλαδή, ανέβασε το πρότζεκτ σου στο groopio.com (για μικρού ή μεγάλου μήκους ταινία) μέχρι 17/5, καθόρισε οικονομικό στόχο κι εφόσον η ομάδα του flix.gr το επιλέξει ανάμεσα στα 10 πιο ελκυστικά, πήγαινε πείσε τους «επενδυτές» στο Ε.Δ.Ω. το Σ/Κ 1-2/6.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ