- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Red Bull Bedroom Jam ξεκίνησε. Eίσαι μέσα;
Μπες και δείξε σε όλους το ταλέντο σου μέσα από την… κρεβατοκάμαρα
What if? Μεγάλο ερώτημα και βασανιστικό. Συνήθως ακολουθείται από συναίσθημα αδικίας για την απουσία ευκαιριών. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να δείξω τι αξίζω...
Όμως, το εδώ και τώρα της μουσικής βιομηχανίας έχει ήδη αλλάξει τα μουσικά δεδομένα. Τα κατασκευασμένα είδωλα από τις μεγάλες εταιρείες με φτιασιδωμένο ήχο είναι παρελθόν. Ο καθένας μπορεί να ακουστεί δυνατά μέσα από την μπλογκόσφαιρα με το upload ενός diy βίντεο στο YouTube ή μέσα από το MySpace, που υπήρξε φυτώριο νέων ονομάτων όπως η Lily Allen και η La Roux. Οι συναυλίες έχουν αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την κυκλοφορία των άλμπουμ, τα οποία πλέον λειτουργούν προωθητικά για τις περιοδείες. Όλα αλλάζουν σε ένα μουσικό κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ανοιχτός σε νέα ταλέντα.
H πλατφόρμα του Red Bull Bedroom Jam, έχοντας ήδη κάνει ένα μουσικό κύκλο σε πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου, ξεκινά φέτος στην Ελλάδα για να δώσει σε νέους μουσικούς την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους μέσα από την κρεβατοκάμαρά τους. Δεν χρειάζεται να πας μακριά, δεν χρειάζεται να έχεις γνωστό, απλώς να το εννοείς. Στο φουλ. Νέα συγκροτήματα, αλλά και μουσικοί, έχουν την ευκαιρία να χτίσουν μια μουσική καριέρα με μόνο όπλο την αξία τους. Οι μουσικοί ξεκινούν ανεβάζοντας ένα βίντεο φτιαγμένο με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν ότι αναδεικνύει τη μουσική τους αξία και τις δυνατότητές τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσουν ένα προφίλ για το γκρουπ ή για τους ίδιους και να το ανεβάσουν στο www.redbullbedroomjam.gr
Απλό δεν είναι; Η συμμετοχή τους θα μετρήσει τις δυνάμεις της ανάμεσα σε ολοένα και περισσότερα uploads στο ζωντανό Buzz Chart, που διαμορφώνει on line το κοινό. Όσο περισσότερο «θόρυβο» δημιουργεί, τόσο ψηλότερα θα ανεβαίνει στο chart. Κάθε εβδομάδα φίλοι και fans ψηφίζουν το αγαπημένο τους τραγούδι με σκοπό να το ανεβάσουν στην κορυφή.
Αμέσως μετά το ξεκίνημα του ελληνικού Red Bull Bedroom Jam η σελίδα ζωντάνεψε με πολλές συμμετοχές. Το Buzz Chart ενεργοποιήθηκε και γέμισε από νέο μουσικό αίμα. Μπες, δες, άκου, αξιολόγησε και ψήφισε τον καλύτερο. Aν είσαι μουσικός, είπαμε, ανεβάζεις το βίντεο. Μέχρι 20 Απριλίου.
Οι πέντε μουσικοί ή συγκροτήματα που θα κάνουν τη μεγαλύτερη φασαρία, το λες και buzz, θα παίξουν ζωντανά μέσα από την κρεβατοκάμαρά τους και το live θα ανέβει στο site του Red Bull Bedroom Jam. Από την τελική πεντάδα, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα τρία ονόματα με τα καλύτερα shows που θα ανέβουν στη σκηνή του φετινού Ejekt Festival.
Μέλος της επιτροπής ο καταξιωμένος Βρετανός James Lavelle των UNKLE. Από την εποχή της θρυλικής Mo’ Wax μέχρι το πολυσυζητημένο Boiler Room θεωρείται από τους masteminds της ηλεκτρονικής μουσικής. Μαζί του στο πάνελ ο Γιάννης Παλτόγλου, ιδιοκτήτης της Detox Events και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ejekt Festival, o ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος από Θεσσαλονίκη, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Red 96,3 Xρήστος Παπαδάς και ο υπογράφων, μουσικός συντάκτης της ATHENS VOICE.
H τελική πρωτιά, που θα αναδειχτεί και πάλι από το κοινό, θα δώσει την ευκαιρία σε έναν μουσικό ή γκρουπ να κυκλοφορήσει ένα digital single σε δισκογραφική εταιρεία, μαζί με την παραγωγή ενός επαγγελματικού video clip. Το μόνο που χρειάζεται είναι ταλέντο. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να αναρωτιέσαι «What if…». Stay tuned 4 more.
More: www.facebook.com/RedBullBedroomJam / @RedBullGRE, twitter: #RBBJ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ποπ σταρ μιλά ανοιχτά για τη δημοσιότητα, τα social media και την πίεση μετά την τεράστια επιτυχία του «Brat»
Την Κυριακή 21 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού από τις 20:00 έως τις 22:00
Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου, το θρυλικό συγκρότημα προσφέρει μια σπάνια ματιά στα παρασκήνια
Η βασίλισσα της ποπ προσκαλεί τους θαυμαστές της για μια αποκλειστική ακρόαση του πολυαναμενόμενου Confessions II
«Δεν θα σταματήσω ποτέ να δίνω την καρδιά μου και τον εαυτό μου», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Από τη Μαρία Φαραντούρη και τον Νίκο Ξυδάκη έως τη Μαρία Κάλλας και τη σύγχρονη τέχνη
Μεγάλα ονόματα της dance, techno και house σκηνής έρχονται στην Αθήνα
Ελπίζει να δώσουν μερικές «συναυλίες τον επόμενο χρόνο»
Η ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκίνησε με διθυράμβους και την Τετάρτη 24/6 θα είναι ξανά στο Release Athens
«Δεν χάθηκε ποτέ η πίστη μας», δήλωσε ο 64χρονος τραγουδιστής από το Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Το αφιέρωμα απέδειξε τη διαχρονικότητα των δύο μεγάλων καλλιτεχνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.