- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τελικά θα γίνει η συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο αλλά μόνο με προσκλήσεις
Έδωσε έγκριση το ΚΑΣ
Μετά από αρκετή συζήτηση και επιφυλάξεις, τα μέλη του ΚΑΣ είπαν «ναι» στην προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού για την πραγματοποίηση συναυλίας του διάσημου συγκροτήματος Foo Fighters στις 10 Ιουλίου 2017, αλλά και στην κινηματογράφηση-βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο γνωστής αμερικανικής ταξιδιωτικής εκπομπής.
Όπως έγινε γνωστό, η συναυλία δεν θα έχει εισιτήρια, αλλά μόνο προσκλήσεις, οι οποίες θα δοθούν σε φορείς, όπως στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ για τη μαγνητοσκόπησή της θα χρησιμοποιηθούν διαφόρων τύπων κάμερες (κάποιες πάνω σε γερανούς τύπου Jimmy Jib). Το βίντεο θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS/USA στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής εκπομπής Landmarks Live in Concert, ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση τριών τραγουδιών με live streaming διάρκειας περίπου 10 λεπτών.
Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή αμερικανική εκπομπή, που την παρακολουθούν 200 εκατομμύρια άνθρωποι. Την παρουσιάζει ο Chad Smith, ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, ένα από τα πιο γνωστά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο. Όπως ανέφεραν οι Έλληνες παραγωγοί, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, η εκπομπή, που ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις του κόσμου, επιλέγει ως πυρήνα της τη συναυλία ενός δημοφιλούς τραγουδιστή ή συγκροτήματος σε κάποιο εμβληματικό μνημείο της περιοχής, όπως για παράδειγμα στο Ταζ Μαχάλ στην Ινδία ή στις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Παράλληλα, πλαισιώνεται από μια σειρά από συνεντεύξεις με καίριους ανθρώπους της κάθε χώρας σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Θέμα του συγκεκριμένου επεισοδίου που θα προβληθεί τον Οκτώβριο θα είναι η Αθήνα, με πλάνα από την πόλη, τη συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο, καθώς και συνεντεύξεις με ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων και η υπουργός Πολιτισμού, οι οποίες θα γίνουν στην Αρχαία Αγορά, στην Ακρόπολη, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Σημειώνεται ότι η προσωρινή παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων για τις συνεντεύξεις θα συζητηθεί σε άλλο ΚΑΣ.
Η γνωμοδότηση δόθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι αντιρρήσεις ήταν αρκετές. «Συνάδει με τον χαρακτήρα του μνημείου μια συναυλία σκληρού ροκ;», «υπάρχει κίνδυνος για το Ηρώδειο από τον αρκετά βαρύ εξοπλισμό της διοργάνωσης;», «έχει ασφάλεια η χρήση drone πάνω από τα κεφάλια των θεατών;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, τέσσερα μέλη του οποίου έδωσαν αρνητική ψήφο, κυρίως με το σκεπτικό ότι η ασφάλεια και ο χαρακτήρας του μνημείου «επιζητούν» άλλου τύπου εκδηλώσεις.
Η εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών ήταν αρνητική («γιατί να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος χώρος, πιο ταιριαστός και πιο μεγάλος από το Ηρώδειο;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε), προτείνοντας ωστόσο όρους στην περίπτωση που η συναυλία έπαιρνε την έγκριση του ΚΑΣ. Κάποιοι από αυτούς ήταν τα ντεσιμπέλ να μην ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό να μην ζυγίζουν περισσότερο από 10 τόνους το καθένα και να μην χρησιμοποιηθεί drone για την κινηματογράφηση της συναυλίας.
Τελικά υπερίσχυσαν τα οφέλη από τις ανησυχίες, ενώ το drone δεν θα πετάξει πάνω από το Ηρώδειο για λόγους ασφαλείας, αλλά θα πάρει πλάνα από πιο μακριά, κάτι που πρότειναν και οι διοργανωτές. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, η προβολή της Αθήνας και του μνημείου θα είναι τεράστια με το γεγονός να δίνει «νέα οπτική», όπως ανέφερε μέλος του Συμβουλίου, το οποίο θύμισε τη συναυλία των Pink Floyd το 1971 στο Αμφιθέατρο της Πομπηίας και την παραγωγή μουσικού ντοκιμαντέρ, που «έγραψε ιστορία». Εξάλλου, δεν θα παιχτούν τα πιο «άγρια» κομμάτια του συγκροτήματος, που έχει πολλούς θαυμαστές. Οι Foo Fighters δημιουργήθηκαν το 1994 στις ΗΠΑ από τον κιθαρίστα-πρώην ντάμερ των Nirvana, Ντέιβ Γκρολ, και θεωρείται η διάδοχη κατάσταση του περίφημου συγκροτήματος που άφησε εποχή. Η μουσική τους έχει περιγραφεί ως εναλλακτικό, μετα-γκραντζ και σκληρό ροκ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Η σούπερ σταρ της ποπ προηγείται στην κούρσα για τα βραβεία AMAs του 2026
Ο μουσικός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονία μιλάει στην ATHENS VOICE για τη μουσική και ακαδημαϊκή του διαδρομή
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης Ντάνιελ Πέμπερτον και οι πρωταγωνιστές του φιλμ εξηγούν τη σημασία της μουσικής
Μετά τις ιστορικές βραδιές στο Καλλιμάρμαρο, η Άννα Βίσση επιστρέφει στο ΟΑΚΑ
Παραμένει αμετάβλητη η κορυφή;
Η Τακαΐτσι συνάντησε το συγκρότημα στο Τόκιο και δήλωσε στον Ίαν Πέις «είσαι θεός»
Δυναμική παρουσία στο ολλανδικό pre party και σταθερή θέση της Ελλάδας στα στοιχήματα
Η αρχή του τέλους για τους Beatles
Η ζωή της τραγουδίστριας από το κίτρινο φορτηγάκι στη βρετανική επαρχία μέχρι τα μεγαλύτερα stages και τις συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.