Μουσικη

«Σίγησε» για πάντα ο θρυλικός DJ και παραγωγός Robert Miles (video)

O ηλεκτρονικός του «Children» χορεύτηκε στις πίστες όλου του κόσμου, έγινε νούμερο 1 σε 12 χώρες  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
[HQ] You're All The World To Me (Royal Wedding-1951)

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός DJ και μουσικός παραγωγός της δεκαετίας του '90, Robert Miles. Ήταν μόλις 47 ετών και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια άγνωστη ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια.

Το «Children» εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση των charts σε 12 χώρες. Είναι η επιτυχία που έκανε τον DJ Miles γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε στην Ελβετία, αλλά είχε ιταλικές ρίζες. Το πραγματικό του όνομα ήταν Robert Concina. Σε πολλές συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε πει ότι εμπνεύστηκε το «Children» όταν ο πατέρας του, του έδειξε φωτογραφίες παιδιών θυμάτων του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία το 1994. Το «Children» κυκλοφόρησε πρώτα στην Ιταλία το 1995 χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η τύχη του άλλαξε όταν ο Miles έπαιξε το κομμάτι στα ντεκ ενός κλαμπ στο Μαϊάμι. Εκεί τον άκουσε  Simon Berry της δισκογραφικής εταιρείας Platipus Records και η συνέχεια είναι γνωστή.

Η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε από το ιταλικό περιοδικό DJ Mag. «Η τραγική είδηση του θανάτου ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του καιρού μας, μού προκαλεί θλίψη», δήλωσε φίλος του, Joe T Vannelli. «Θα μου λείψουν οι τσακωμοί μας, οι καβγάδες μας, η κριτική, αλλά κυρίως το απαράμιλλο ταλέντο σου στο να ανακαλύπτεις ήχους και μελωδίες».

Φίλοι, συνάδελφοι και φαν της μουσικής του DJ έχουν κατακλύσει με μηνύματα τα social media στη μνήμη του εκλιπόντος μουσικού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ