Μουσικη

10 αγαπημένα άλμπουμ από το Τρίο της Ελευθερίας

Λίγο πριν τις εμφανίσεις τους στο Half Note οι 3 jazzmen μας φτιάχνουν τις λίστες τους

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345335-717372.jpg

Το σχήμα τριών ταλαντούχων μουσικών, συνθετών και δάσκαλων της τζαζ με το όνομα Trio of Liberty έρχεται στην Αθήνα για 4 εμφανίσεις στο Half Note από Παρασκευή 17 έως και Δευτέρα 20 Μαρτίου. Πρόκειται για την σύμπραξη του σαξοφωνίστα Don Braden με τον  μπασίστα Joris Teepe και τον ντράμερ Gene Jackson. Ο αμερικανός Don Braden έχει μια σημαντική πορεία για περισσότερα από 30 χρόνια με πολλές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο μέσα από τα δικά του σύνολα ή ως special guest. Έχει παίξει δίπλα σε ονόματα όπως οι Wynton Marsalis, Betty Carter, Freddie Hubbard. Έχει κυκλοφορήσει 20 άλμπουμ ως leader ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 ηχογραφήσεις ως μουσικός. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το άλμπουμ του Conversations μαζί με τον Joris Teepe.

Ο oλλανδός Joris Teepe είναι ένας από τους πιο πετυχημένους  μουσικούς στη νεοϋορκέζικη  jazz σκηνή ξεκινώντας το 1992 με δάσκαλο τον Ron Carter. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ μαζί με τον Don Braden και τους Cyrus Chestnut, Carl Allen και Tom Harrell αναπτύσσoντας συνεχώς την τεχνική του μέσα από το bebop και την 9χρονη εμπειρία του ως μέλος του κουιντέτου του Rashied Ali. Έχει παίξει με τους  Benny Golson, Sonny Fortune, Billy Hart και Randy Brecker ενώ έχει κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ. Παράλληλα είναι συνθέτης, παραγωγός και δάσκαλος, διευθύνοντας το τμήμα Jazz Studies στο Hanze University και διδάσκοντας στο Queens College της Νέας Υόρκης.

Ο απόφοιτος του Berklee, Gene Jackson έχει συνεργαστεί στενά με τον δάσκαλο Herbie Hancock δίπλα στους Wayne Shorter και Dave Holland αλλά και με ονόματα όπως οι Ηugh Masekela, Dianne Reeves και Gonzalo Rubarlcaba χάρη στην τεχνική του που διερύνεται από αφρικανικούς και λάτιν ως τους τζαζ ρυθμούς. Παράλληλα είναι δάσκαλος και περήφανος για τους μαθητές του παίρνοντας τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, κάθε στιγμή που τους βοηθά να ανακαλύψουν τις σημαντικότερες απαντήσεις μέσα από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Λίγο πριν τις εμφανίσεις τους οι 3 jazzmen έφτιαξαν τις λίστες με τα 10 αγαπημένα τους άλμπουμ με επιλογές από John Coltrane και Μiles Davis μέχρι Stevie Wonder και Coldplay.

info

Ηalf Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 2109213310. Έναρξη: Παρ. & Σαβ.: 22:30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30. Είσοδος: €20 (μπαρ), €25 (Β’ Ζώνη), €30 (Α’ Ζώνη). στις 20/3: έκπτωση €5 σε όλες τις ζώνες

 για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση: viva.gr, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. 17-20 Μαρτίου.


 

ΤΑ 10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑ DON BRADEN

Don Braden

Miles Davis My Funny Valentine

John Coltrane Quartet Crescent

Wayne Shorter Speak No Evil

Wynton Marsalis Black Codes From the Underground

Itibere Orquestra Familia (Itibere Zwarg) Calendario Do Som

Take 6  Take 6

Stevie Wonder Songs in the Key of Life

Grover Washington Jr. Mr. Magic

Joni Mitchell Both Sides Now

Thad Jones & Mel Lewis The Complete Solid State Recordings

 


ΤΑ 10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΜΠΑΣΙΣΤΑ JORIS TEEPE

Wes Montgomery  Movin’ Along

Barney Kessel/Ray Brown/Shelly Mann The Poll Winners Ride Again

Miles Davis  The Complete Live at the Plugged Nickel

Monty Alexander Τrio  Live in Montreux

John Coltrane  Love Supreme

Jaco Pastorius  Jaco Pastorius

Elis Regina/Antonio Carlos Jobim  Elis & Tom

Cedar Walton Τrio  Live at Sweet Basil

Herbie Hancock  Headhunters

Stevie Wonder - Songs in the Key of Life


ΤΑ 10 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ NΤΡΑΜΕΡ GENE JACKSON

Gene Jackson

Wynton Kelly At Kelly At Midnite

Miles Davis  Milestone

Gonzalo Rubalcaba XXI Century

John Coltrane A Love Supreme

Cachao Cuban Jam Session in Miniature

Rapsodia Rhumbera

Yuja Wang Ravel

Coldplay Rush Of Blood to the Head

Miles Davis Live At The Plugged Nickel

Mahavishnu Orchestra Vision Of The Emerald Beyond

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ