Μουσικη

Ηλεκτρονικά όνειρα από το ντουέτο των ΚVB

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338223-703525.jpg

Yπογράφουν πλέον στην Invada Records του Geoff Barrow των Portishead και Beak>. Ξεκίνησαν το 2010 με minimal synth ήχο από τον Nickolas Wood στο Σαουθάμπτον. Μαζί με την Κat Day ζουν πλέον στο Βερολίνο και στο περσινό τους άλμπουμ "Of Desire", δεύτερο στην ετικέτα του Geoff είχαν free pass στο δικό του στούντιο χρησιμοποιώντας όλο τον vintage synth εξοπλισμό του διαμoρφώνοντας ένα πιο φροντισμένο και πολυεπίπεδο ήχο. Η Kat Day έχοντας σπουδάσει Καλές Τέχνες στο Goldsmith επιμελείται όλα τα οπτικά και εικαστικά στοιχεία των KVB από το artwork των albums μέχρι τα video projections στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Ξεκίνησαν το 2010, κυκλοφόρησαν το EP Into the Night στην Downwards, έκαναν το πρώτο τους live στα τέλη του 2011 στο Shacklewell Arms στο Λονδίνο και ντεμπουτάρισαν το 2012 με το πρώτο τους ολοκληρώμενο άλμπουμ «Always Then» στην Clan Destine Records, ακολούθησαν τα «Immaterial Visions» και «Minus One» με homemade ηχογραφήσεις. Το 2014 συνεργάστηκαν με τον μετρονόμο ντράμερ των Stereolab, Joe Dilworth και έγραψαν στο βερολινέζικο στούντιο του Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre το EP «Out of Body» που βγήκε από την ετικέτα του Αnton, A Records.

ΚVB

Ακολούθησε το πιο πειραματικό, αναλογικό και instrumental «Mirror Being» ηχογραφημένο μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου την ίδια χρονιά αρχικά σε κασέτα και αργότερα σε βινύλιο και CD εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους με τον Geoff Barrow και την Invada Records.

ΚVB

Το ζευγάρι από το Βερολίνο φέρνει τις σκοτεινές synthwave εμμονές του το Σάββατο στην Αθήνα με επιλογές από τα 6 άλμπουμ και φυσικά το πρόσφατο «Of Desire» σε Blue Velvet mode.

Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος, 2103450817. Έναρξη: 20.00. Eίσοδος 17 ευρώ και 30 ευρώ (τα δύο εισιτήρια), 19 ευρώ (ταμείο). Προπώληση:11876, Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και viva.gr Στις 28 Ιανουαρίου.

Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ KVB

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ