Μουσικη

Q&A με την Laura Louise

H τραγουδίστρια των Electric Swing Circus σουινγκάρει στην Αθήνα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329606-681805.png

Οι Βρετανοί Electric Swing Circus έρχονται να σουινγκάρουν την Αθήνα από Παρασκευή 4 έως και Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο Half Note. Με μουσικές που αναμειγνύουν το κλασικό swing & stomp των 30’s με vintage μελωδίες και breakbeat ρυθμούς. Το εξαμελές σχήμα ξεκίνησε το 2011 στο Μπέρμπινχαμ και αποτελείται από τις Laura O και Vicky Olivia στα φωνητικά μαζί με τους Chandra Walker (ντραμς, πλήκτρα), Tom Hyland (κιθάρα),  Rashad Gregory (samples, synths),  Patrick Wreford (ηλεκτρικό μπάσο). Έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν το υλικό τους από τα άλμπουμ “Penniless Optimist” και “The Electric Swing Circus” με uplifting διάθεση.

Q&A με την Laura Louise 

Τι είναι το swing για σας;

Kίνηση, ενέργεια,διαφυγή. 

Τι καθιστά τους Electric Swing Circus διαφορετικούς;

H ενέργεια και ο ήχος που δημιουργούμε όλοι μαζί. Είναι μοναδικό, κάτι δύσκολο να πετύχεις στις μέρες μας και σίγουρα όχι κάτι που μπορείς να πάρεις σαν δεδομένο.

Πόσο εύκολο είναι να διαμορφώνετε τον ήχο σας με τόσο διαφορετικά στοιχεία;

Άλλοτε είναι εύκολο, άλλοτε δύσκολο. Αν υπάρχει ένα στοιχείο που δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο ύφος μας συνήθως το αφήνουμε στην άκρη και εστιάζουμε σε πιο οργανικά μέρη που συνενώνονται αβίαστα. Κάπως έτσι έχουν γραφτεί τα καλύτερα κομμάτια μας.

  

Που αποδίδετε την άνοδο του electro swing;

Στο συνδυασμό ενός άλλοτε παλιομοδίτικου άλλοτε σύγχρονου swing - jazz ήχου με τη σύγχρονη χορευτική μουσική. 

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας;

Ποτέ δεν θέλαμε να είμαστε διδακτικοί μέσα από τη μουσική μας. Υπάρχουν οι απόψεις μας μέσα στους στίχους αλλά όπως συμβαίνει πάντα με τη μουσική οι στίχοι προλαμβάνονται με διαφορετικό κάθε φορά  τρόπο από το κοινό. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ΕSC τραγούδι και γιατί;

To “Mamacita” που θα περιέχεται στο επερχόμενο άλμπουμ μας. Μου αρέσει ο ακατέργαστος ροκ ήχος του, τα samples είναι απίθανα και ταιριάζει πολύ στη φωνή μου.   

Eίναι η πρώτη σας εμφάνιση στην Ελλάδα;

Nαι και ανυπομονούμε για αυτό. Είναι επίσης η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τη χώρα σας οπότε φαντάζεστε την περιέργειά μου...

Τι να περιμένουμε από τις εμφανίσεις σας στην Αθήνα;

Δουλεύουμε το νέο μας υλικό συνεχώς ώστε να έτοιμο στα live. Οπότε πιστεύουμε πως κάθε συναυλιακή βραδιά θα είναι μαγική με διαφορετικό τρόπο.

info

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310. Έναρξη: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30. Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη) (στις 7/11 έκπτωση 5 ευρώ  για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές) Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. Από 4 ως 7 Νοεμβρίου.

 


ΤΟP 10 JAZZ & SWING ALBUMS (με τυχαία σειρά)

Charlie Mingus | Mingus Ah Um

Duke Ellington | The Far East Suite

Herbie Hancock | Head Hunters

Miles Davies | Kind of Blue

GoGo Penguin | v2.0

The Cinematic Orchestra | Every Day

Andrew Hill | Black Fire 

Ahmad Jamal | Tranquility 

Kamasi Washington | The Epic 

Austin Peralta | Endless Planets

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ