Μουσικη

Μουσική για το φθινόπωρο

Νέοι δίσκοι, νέα τραγούδια, events, μουσική και μόνο μουσική

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327113-675680.jpg

Η μουσική και οι κυκλοφορίες δεν σταματούν σε όλα τα είδη που αγαπάμε να ακούμε. Στα βραδινά και ατμοσφαιρικά, ο Nicolas Jaar, στο ουσιαστικά δεύτερό του άλμπουμ, «Sirens», συνεχίζει να δημιουργεί ένα μοναδικό lo fi κλίμα με φόρμες kraut και electronic.

Μουσική για το φθινόπωρο

O Νορβηγός μάστορας της ambient  Biosphere κυκλοφορεί 26 χρόνια μετά το ντεμπούτο του ακόμα ένα αριστούργημα, το «Departed Glories».

Μουσική για το φθινόπωρο

Ο Zomby το «Ultra», ο γνωστός σε όλους Yann Tiersen κυκλοφορεί επιτέλους το πρώτο του ολοκληρωμένο πιάνο άλμπουμ «Eusa», όπως και ο Olafur Arnalds με περισσότερες τάσεις φολκ και πειραματισμού στο ρομαντικά νοσταλγικό «Island Songs».

Μουσική για το φθινόπωρο

Μουσική για το φθινόπωρο

Στα indie ο Nick Cave βγάζει ακόμα έναν εσωτερικό και υπέροχο δίσκο. Λίγο πιο ψυχεδελικά οι δικοί μας Solar Music Library, αλλά και ο Ryley Walker με το «Golden Sings That Have Been Sung». Καινούργιος δίσκος και για τους αειθαλείς The Yello.

Μουσική για το φθινόπωρο

Ακόμα μια δισκάρα για τους afro pop psych GOAT, το «Requiem». Ωραίες συλλογές για συλλέκτες και μη, το «Surinam Funk Force» της Rush Hour, το «Beach Digging 4» των Mambo & Guts, το 2ο «Kenya Special» στη Soundway και το South «African Synth Disco» στην Cultures Of Soul. Επανέκδοση του αριστουργηματικού minimal ambient «E2-E4» του Manuel Gottsching, του δίσκου «Earth» του Vangelis, αλλά και των καλύτερων κυκλοφοριών του Pat Thomas, εξαίρετου άφρο τραγουδιστή.

Μουσική για το φθινόπωρο

Τέλος, άξιοι αναφοράς, ο δίσκος «Πόλεμος» από το σεξτέτο του Παρασκευά Κίτσου, μέλους των Momo Trio και εξαίρετου μουσικού, ο καινούριος του Nat Birchall αλλά και το νέο σόουλ διαμάντι της Solange «A Seat At The Table».

Μουσική για το φθινόπωρο

Οι συναυλίες του φθινοπώρου, Παρασκευή 14, oι ποστ Explosions In The Sky στο Principal, και στις 14 και 15 στο Duende o κορυφαίος jazzman εκ Βρετανίας Nat Birchall. To πιο πετυχημένο μουσικό project Street Outdoors συνεχίζει με 2 events, την Κυριακή 16 στο Tom's και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στον Μύλο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το πιο πετυχημένο εναλλακτικό ηλεκτρονικό φεστιβάλ της Ευρώπης, σε 2 stages και με 9 djs, το Dekmantel.

Μουσική για το φθινόπωρο

Τα πάρτι Disco Flamingo ξεκινάνε την Κυριακή 23 στον Θερμαϊκό και στις 29 στο Club Division με καλεσμένους djs και εραστές του βινυλίου, όπως οι C.Senior, Phon, Jiles John, Chris Ex, Demis S και έπεται συνέχεια, σπεύσατε.

Μουσική για το φθινόπωρο

Ένα μιξ για τον χειμώνα που έρχεται, μουσική και μόνο μουσική.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ