Μουσικη

Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος & Μάνος Ελευθερίου στον Ιανό

Μοναδική ερμηνεία με τζαζ  νότες σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326237-673366.jpg
Χρήστος Διαμάντης

*Κέιμενο: Χάρις Γεωργίου


Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου. Θα ήθελα να ξεκινήσω το κείμενο προλογίζοντας τους καλλιτέχνες, ωστόσο, θεωρώ πως πέρα από την μακρόχρονη πορεία τους στο χώρο στο πλευρό του Σταμάτη Κραουνάκη, έχουν κάνει πλέον αισθητή την παρουσία τους και μέσα από αυτό το δυναμικό ντουέτο, που οι συστάσεις είναι περιττές.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου (και Σάββατο 1η Οκτωβρίου). Σε μία σκηνή που θύμιζε κάτι από τις μπουάτ που αγαπήσαμε, εμφανίστηκαν ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Έδεν, συνοδεία του Σταύρου Παργινού και του Γιώργου Ταμιωλάκη.

Ένα πιάνο να πιάνει τρελούς τζαζ ρυθμούς στα χέρια του μουσικοσυνθέτη Άρη Βλάχου.

Ποιήματα δια χειρός  Κώστα Λαπαθιώτη και Κωστή Παλαμά.

Δύο τσέλα να συνοδεύουν με τις δοξαριές τους.

Και ερμηνεία. Η μαγευτική ερμηνεία της Αναστασίας Έδεν.

Όλα τα παραπάνω αρκούν για να σε ταξιδέψουν μέσα από ελληνικές, αγγλικές και ιταλικές μελωδίες και στίχους, στο χρόνο και το χώρο. Μια μουσική παράσταση έξω από τα ελληνικά δεδομένα που επαναφέρει τη τζαζ, όπως την ξέρουμε, αλλά και αλλιώτικη. Τη τζαζ μέσα από διασκευές λαϊκών τραγουδιών και άλλοτε παντρεμένη με την κλασική μουσική, αλλά και μέσα από γνωστές αγγλικές και ιταλικές μπαλάντες. Από το «reflections» , στο «άνθρωποι μονάχοι» και από το «ας ερχόσουν για λίγο», στο «meglio stasera», σε ρυθμούς που μόνο ο μουσικοσυνθέτης Άρης Βλάχος θα μπορούσε να έχει συλλάβει και ερμηνεία που μόνο η Αναστασία Έδεν θα μπορούσε να μας έχει χαρίσει.

Φυσικά, από τη βραδιά δεν έλειψε το «Του έρωτα όλα τα φίλτρα», σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, το οποίο αποτελεί και το τραγούδι, με το οποίο το μουσικό αυτό ντουέτο συστήθηκε στο κοινό. Ενώ, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και το «Αυτά τα χείλη», το οποίο τώρα ξεκινά το μουσικό του ταξίδι.

Η εκπληκτική αυτή παράσταση έκλεισε με το «Δίπλα στους αγγέλους» και το πλήθος του κόσμου να χειροκροτά τους δύο αυτούς καλλιτέχνες, οι οποίοι μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα, συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με τις μουσικές και την ερμηνεία τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ