Μουσικη

Τα ροκ ρεμπέτικα του Ιταλού

Ο Ιταλός Vinicio Capossela στην Αθήνα (video)

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23503-55662.jpg

Ο Ιταλός Vinicio Capossela έχει δική του «κερκίδα» στην Αθήνα και μάλιστα στο GazARTE. Γι’αυτό και μπορούμε να πούμε ότι την περασμένη Κυριακή, η Ιταλία «χτύπησε» δύο φορές: την ώρα που η Ιταλία έπαιζε κόντρα στην Αγγλία στο Euro 2012, ο Mediterrano-ροκ Vinicio Capossela ανέβαινε στη σκηνή για να μας παρουσιάσει το νέο του album “Rebetiko Gymnastas”, ένα album γεμάτο ελληνικά ρεμπέτικα με μία εντελώς δική του αντίληψη. Και οι δύο κέρδισαν, ο καθένας στο γήπεδό του.

image

Άνετος και απόλυτα εναρμονισμένος με την κουλτούρα της ρεμπέτικης μουσικής ο Vinicio Capossela ερμήνευσε επτά τραγούδια από το νέο του αυτό album, εκ των οποίων στο ένα μοιράστηκε τη σκηνή (στη “Misirlou”) με την Καίτη Ντάλη που συμμετέχει άλλωστε και στο album. Στο κοινό, η Δήμητρα Γαλάνη, η Καλλιόπη Βέττα, η Salina και ο Γιώργος Καραδήμος μεταξύ άλλων, ενωμένοι στη γραμμή που ενώνει τη Μικρά Ασία με τον Πειραιά και τις Σικελικές ακτές. Η Δήμητρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Vinicio στο video που μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

Με το τέλος του live, ήρθε και το νικητήριο πέναλτι των Ιταλών. Ήταν μία βραδιά γεμάτη νίκες για όλους.

n

n


*To album “Rebetiko Gymnastas” του Vinicio Capossela κυκλοφορεί από την Warner Music Greece με την υποστήριξη του Pepper 96.6

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ