Μουσικη

MP3: Hisko Detria - Static Raw Power Kraut

Κατέβασε δωρεάν το πρώτο E.P. των Φινλανδών

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23416-55486.jpg

Είναι αλλόκοτο. Είναι βρόμικο. Είναι σκληρό. Είναι το τελευταίο ακατέργαστο υποπροϊόν του ολοένα διογκούμενου εργοταξίου της ηλεκτρικής φάμπρικας του βορειοευρωπαϊκού underground που επιμένει να καλλιεργεί τη μυθολογία του space rock.

Οι Hisko Detria έρχονται από τη Φινλανδία, είναι οι Andreas Baader, Klaus Löpöti, Vladimir Rajanovic, Jätka, Atte Häkkinen και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, «Static Raw Power Kraut» online, στη σελίδα του γκρουπ στο bandcamp. Το κουιντέτο χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2011 και δικαιολογεί την ύπαρξή του με το διαχρονικό, «διαλογιζόμαστε σε ένα riff. Παίζουμε για τους εαυτούς μας, αν αρέσουμε και σε κάποιον άλλο, έχει καλώς».

image

Ομολογουμένως σε αυτά τα μέρη οι Hisko Detria αρέσουν πολύ. Το σαραντάλεπτο E.P. τους αποτελεί ένα εμπνευσμένο κράμα ψυχεδέλειας και kraut, με το εναρκτήριο «Nothing Happens» να αντλεί από το χαυνωτικό γκρουβ των Spacemen 3 προτού εκφυλιστεί σε αυτοσχεδιαστικό κιθαριστικό βόρβορο, το «Poserslave» να συνδυάζει ένα μακάριο neu-beat με κοφτά ριφάκια ξεσηκωμένα από το αναλόγιο των Yo La Tengo και των Galaxie 500, προσφέροντας την ευηχέστερη μελωδία του γκρουπ, το ομώνυμο «Hisko Detria» θα μπορούσε να είναι είτε Stooges περιόδου Asheton είτε ξανά Spacemen 3, ενώ το «On the Road Again» είναι το γνωστό μπλουζ στάνταρ των Canned Heat επαναλαμβανόμενο στο διηνεκές.

Είναι λασπωμένο, ερεβώδες, απειθάρχητο, τσιτάρει τις κιθάρες στο διαπασών και δεν απευθύνεται σε πολλούς, αλλά θα κάνει λαμπρή σταδιοδρομία στα στερεοφωνικά όσων διακατέχονται από ακατάβλητη λατρεία για τις δαιδαλώδεις συνθέσεις με εκκωφαντικά βατ.

Κατεβάστε το «Static Raw Power Kraut» εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.