- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερωτήματα…
Train California 37 (**) Συνηθισμένες μελωδίες χαρά γεμάτες, λίγο pop, λίγο country, λίγο mexican, λίγο rock...
Train California 37 (**)
Τι κι αν προέρχονται από το San Francisco και –υποτίθεται– είναι επηρεασμένοι από τον περίφημο «ήχο της Καλιφόρνιας»; Όσο μεγαλώνει η επιτυχία τους τόσο χειροτερεύουν, με την έννοια ότι προσαρμόζονται στις ανάγκες των «πελατών» κατασκευάζοντας μια ποικιλία τραγουδιών πιστοποιημένα για ευρεία αποδοχή. Συνηθισμένες μελωδίες χαρά γεμάτες, λίγο pop, λίγο country, λίγο mexican, λίγο rock, αδιάφοροι και τυποποιημένοι στίχοι, ένας δίσκος για αυτό το είδος των ακροατών που τα θέλει όλα ευχάριστα, ανώδυνα και συνηθισμένα.

The Wonder-fall Quartet The Wonder-fall Quartet (***)
Πώς πιστοποιείται το πολιτιστικό επίπεδο μιας χώρας; Όταν υπάρχουν πολλοί (σε κάθε τομέα) που κάνουν καλά τη δουλειά. Και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είχαμε τόσα πολλά jazz σύνολα που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ανάμεσά τους και οι νεοφερμένοι Wonder-fall Quartet, που με το πρώτο τους άλμπουμ φανερώνουν γνώση, αγάπη, μεράκι, συνέπεια και πολλή δουλειά. Πιάνο, μπάσο, τύμπανα και μια καλοβαλμένη γυναικεία φωνή δίνουν ζωή σε καλές μελωδίες παιγμένες με πειστικό τρόπο. Ένα άλμπουμ που κυλάει σα νεράκι.

Caterpillar Men Adopt a Monkey (**)
Τι μπορεί να σημαίνει ένα progressive αντίγραφο της δεκαετίας του ’70 στον 21ο αιώνα; Απολύτως τίποτα. Οι Ισλανδοί Caterpillar Men κάνουν το λάθος που κάνουν συνήθως οι «καλλιτέχνες», οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν όχι από κάποια μυστηριώδη εσωτερική ανάγκη αλλά επειδή τους αρέσει πολύ κάτι που έκαναν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν. Όντας ερωτευμένοι με το 70s progressive χάνονται στο δικό τους τριπ και γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως στους πομπώδεις ήχους των E,L&P, των Yes, του Rick Wakeman, άσε που δεν έχουν τίποτα από τις συνθετικές και εκτελεστικές τους ικανότητες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.