Μουσικη

Δύο και να καίνε

Δύο δυνατές συναυλίες μέσα σε έναν υποτονικό μήνα. 2L8 στο Βios και Μοgwai στο Fuzz.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 375
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μοgwai
Μοgwai

Δύο δυνατές συναυλίες μέσα σε έναν υποτονικό μήνα. 2L8 στο Βios και Μοgwai στο Fuzz. Εξ αναβολής από τον Οκτώβριο. Δύο ονόματα που δίνουν απολαυστικά live με  κοινό κυκλοθυμικό μένος  στις κιθάρες. Θα πάμε.

n

Never Too Late

2L8 2 care, που λένε και οι drog_a_tek. Πρώτη παρουσίαση του νέου άλμπουμ των 2L8 με τον καίριο τίτλο «New Battles, Without Honor And Humanity». Το σχήμα του Κώστα Βοζίκη μετά το ντεμπούτο στην Poeta Negra κυκλοφόρησε στην Inner Ear το «HE & SHE, Angry Εnough to Κeep Loving in the Dark Ages» και πρόσφατα μέσω του Pledge Music  -ενα website στο οποίο μπαίνεις και βοηθάς οικονομικά την μπάντα ή τον καλλιτέχνη που σου αρέσει- το διπλό αυτό άλμπουμ. Λυρικός neo-noir ήχος γεμάτος θεατρικότητα με avant-rock αναφορές και εναλλαγές εντάσεων. Oι οκτώ μουσικοί που αποτελούν το σχήμα μάς έχουν συνηθίσει σε εξαιρετικά λάιβ, ενώ το ζέσταμα θα αναλάβουν οι Pockets Full of Sand. Μαζί με το εισιτήριο παίζει και το άλμπουμ στα 13 ευρώ.

Βios, Main, Πειραιώς 84. Έναρξη 22.30. Είσοδος € 10. Προπώληση: www.bios.gr/tickets και Bios. Στις 20/1

Μy Bloody Mοgwai

H post rock παρέα του Stuart Braithwaite που επένδυσε μουσικά τις χορογραφίες του Ζιντάν και σπάει πλάκα με τους τίτλους των τραγουδιών έρχεται οριστικά στις 21/1 στο Fuzz με 4 νέα τραγούδια από το άλμπουμ «Earth Division», το οποίο άργησε να κυκλοφορήσει γιατί οι φρεσκοκομμένες κόπιες του έγιναν στάχτη στις διαδηλώσεις του Λονδίνου. Κατά τα άλλα, καλά. Γνωστοί καλοί Μοgwai με ρολεκοστερική ενέργεια, όπως πάντα, και τις ίδιες ηχητικές εμμονές με τους My Bloody Valentine. Ταιριαστό support από τους Γάλλους Kwoon και κόλαση όταν ακουστεί το «Mogwai Fear Satan».

Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210.3450817. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 28. Προπώληση: Τicket House, Public, Metropolis, Musicland, Hard Rock Café, 123merch.gr και ticketarena.gr. Στις 21/1.

museweek@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ