Μουσικη

Το ημερολόγιο μιας Σοπράνο

Η Κάτια Πάσχου εξηγεί στην A.V. πώς το σκηνοθετημένο ρεσιτάλ της με τίτλο «Το ημερολόγιο μιας Σοπράνο» δανείστηκε τη… λογική του Facebook

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 375
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτια Πάσχου
Κάτια Πάσχου

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να φτιάξω μια συναυλία με τα αγαπημένα μου τραγούδια. Πώς θα φαινόταν στο κοινό να τραγουδήσω πρώτα την άρια της Ιουλιέτας και αμέσως μετά το “Tι είναι αυτό που το λένε αγάπη”; Πώς θα μπορούσαν να συνδέονται; Μα ακριβώς με τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να ανεβάζουμε τραγούδια στο Facebook από το Youtube. To ένα μάς οδηγεί συνειρμικά στο άλλο, καθώς τα τραγούδια ξυπνούν τις αναμνήσεις και μας συνδέουν με αγαπημένα πρόσωπα, πόλεις, σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Έτσι προέκυψε ένα σκηνοθετημένο ρεσιτάλ με αυτοβιογραφικές αναφορές, που αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά μιας σοπράνο, καθώς βιώνει τις αγωνίες της και τη συνεχή αναζήτηση στη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας...»

Στο σκηνοθετικό concept της Ζωής Λιανοστάθη παρακολουθούμε σε παράλληλες δράσεις το παρελθόν και το παρόν της σοπράνο, μέσα από τις μνήμες που ξυπνά το τώρα. Η ηθοποιός Λένικα Αρφάνη αφηγείται τα ημερολογιακά κείμενα των Dickinson, Toop, Hantke κ.ά., ενώ ακούγονται τραγούδια του Satie και του Poulenc, ελληνικά, τζαζ, μέχρι γνωστές άριες από την όπερα. Τη σοπράνο Κάτια Πάσχου συνοδεύει ο Μανώλης Παπασηφάκις στο πιάνο και ο Κωνσταντίνος Τζώλος στην κιθάρα. Το ρεσιτάλ επιμελήθηκε εικαστικά η Δάφνη Κούτρα.

Info 20/1, 21.00. BETON7, Πύδνας 7, Βοτανικός, 210 7512.625,  € 12, 8 (Μειωμένο). Στα πλαίσια του φεστιβάλ Μουσικοί Συν-ΤΟΝ-ισμοί. Μπορείτε να πάρετε μία "γεύση" από τα τραγούδια στη διεύθυνση http://www.youtube.com/playlist?list=PLDF1610D2672D1A20&feature=mh_lolz www.katiapaschou.com.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ