Μουσικη

[In Trance 95] We Trust

Tο άλμπουμ τους «Cities Of Steel & Neon» βρίσκεται στα προτεινόμενα άλμπουμ των μεγαλύτερων διαδικτυακών δισκάδικων του μουσικού κόσμου τύπου Juno.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 371
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18298-39965.jpg

Tο άλμπουμ τους «Cities Of Steel & Neon» βρίσκεται στα προτεινόμενα άλμπουμ των μεγαλύτερων διαδικτυακών δισκάδικων του μουσικού κόσμου τύπου Juno. Λογικό. Η ελληνική ανακάλυψη της Veronica Vasicka, ιδιοκτήτριας της νεοϋορκέζικης εταιρείας Minimal Wave, στην περίπτωσή τους χτύπησε φλέβα, επιλέγοντάς τους μέσα από εκατοντάδες electro, coldwave και synthpop συλλογές, tapes και κασέτες. Τους ανακάλυψε σε ένα παζάρι δίσκων στη Νέα Υόρκη από ένα φίλο της συλλέκτη.

Έτσι, μετά από τις επανεκδόσεις ονομάτων όπως οι Linear Movement, Martin Dupont, Turquoise Days, Deux, Αutumn ήρθε τον Νοέμβριο και η σειρά των ΙΤ95 με τη συλλογή τους «Cities Of Steel & Neon» που αποτελείται από 8 early tapes συν το πρώτο τους καλτ single «Desire To Desire / Brazilia» σε επιμέλεια της ίδιας της Veronica, ενώ αναμένεται το νέο τους άλμπουμ «Abovearth».

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 1988 στην Αθήνα. Αναλογικά synth, drum machines και tapes. Μετά από ένα παρατεταμένο pause πάτησαν play με το original line up των Alex Μαχαίρα και Νίκου («Οι ανάσες των λύκων») Βελιώτη,  που επανασυνδέθηκαν  ύστερα από 20 χρόνια. Αφορμή στάθηκε η πρόσκληση του –πρώην Depeche Mode– Alan Wilder, ο οποίος τους κάλεσε να ανοίξουν τη συναυλία των Recoil, στις 10 Απριλίου 2010 στην Αθήνα.

Μετά την εκπληκτική εμφάνισή τους στο Bios, επανέρχονται αυτή την εβδομάδα στη σκηνή του Νο Central. Θα είμαστε εκεί, αν και θα προτιμούσαμε σίγουρα μεγαλύτερο χώρο.

Info No Central, Πρωτογένους 8, 3ος όροφος, Ψυρρή. Έναρξη 21.30. Είσοδος € 6. Στις 3/12.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ