Μουσικη

Wax (Not Wax)

Ο Wax Tailor το Σαββατόβραδο στο Gagarin 205 με όλη την παρέα του.

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 368
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17575-38666.jpg

Ο Wax Tailor το Σαββατόβραδο στο Gagarin 205 με όλη την παρέα του. Η A.V. ανοίγει τον φάκελό του…

Όνομα Jean-Christophe Le Saoût

Ηλικία 36

Καταγωγή Παρίσι

Επάγγελμα Κάποτε ραδιοφωνικός παραγωγός. Μετά παραγωγός σκέτο. Επηρεασμένος από τη γαλλική hip hop σκηνή, μαέστρος των turntables, soul αναβιωτής, λάτρης των φυσικών οργάνων.

Τι να έχω ακούσει; Από τα 3 άλμπουμ και τα 8 ΕPs της 10ετούς καριέρας του, καλύτερο όλων το «Hope & Sorrow» του 2007.

Τον είπαν… «Ευρωπαίο DJ Shadow». Υπερβολικό, αλλά καταλαβαίνεις το νόημα…

Μαζί του… Full μπάντα (βιολί, φλάουτο, τσέλο), ο MC Mr. Mattic και η μούσα του Charlotte Savary στα φωνητικά. Εκείνος θα διευθύνει στο πίσω μέρος της σκηνής.

Την προηγούμενη φορά… Πέρυσι τέτοια εποχή  πήγε να πέσει το «Κύτταρο».

Πού; Πόσο; Support; Gagarin 205 (Λιοσίων 205), € 25 (ταμείο)/ € 20 (τα πρώτα 300 προπώληση από Ticket House), ανοίγουν Athens Pad Trio & Elephant Phinix.

Στα υπόλοιπα: ο σημαντικότερος καλεσμένος της εβδομάδας είναι ο Βρετανός Andy Stott, με ήχο κάπου μεταξύ της Basic Channel και του dubstep. To Σάββατο στο six d.o.g.s, free *** Νωρίτερα το ίδιο βράδυ τσέκαρε στην Αβραμιώτου το live των Hana και των Free Piece Of Mind, νέων ηλεκτρονικών σχημάτων της πολύ καλής Granny Records (€ 5) *** Aυστραλοβερολινέζικη συμπαραγωγή στο Alphabetalamda της Παρασκευής με το «John» πάρτι, που μας έρχεται από τους αντίποδες, από τη Μελβούρνη, με υπότιτλο «dance party for folk who worship men» (€ 10) *** Καινούργιο όνομα της bass σκηνής ο V.I.V.E.K. Θα τον μάθουμε στο Bios το Σάββατο (€ 5). Ταυτόχρονα καλεσμένος στο Bios Basement θα είναι ο Hans Bouffmyhre. Όχι πολύ γνωστός, αλλά αν στο διαβατήριο γράφει Γλασκώβη, τα techno γαλόνια είναι δεδομένα (€ 5) *** Στο ΤΩΡΑ!Κ44 σήμερα παίζει live o Monsieur Minimal και την Τρίτη 15/11 ο Gaudi. Τον πρώτο τον ξέρεις, τον δεύτερο αξίζει να τον τσεκάρεις. Free και τα δύο… *** Το techno έχει επιστρέψει για τα καλά στην αθηναϊκή νύχτα, αυτό όμως δεν αφορά τον George Apergis, που πάντα ήταν πιστός. Την Παρ. 11-11-11 ηγείται σταυροφορίας με άλλους 4 DJs, στο Second Skin (free) *** Σήμερα Πέμπτη ο Chevy στο Huge, στη στοά της Λέκκα άνοιξε και το Omikron, για να συμβάλει στη σχετική μπαρότσαρκα *** Στο Dunkel της Πανόρμου κάθε Πέμπτη 14.00-16.00 ο Αλέξανδρος Γουλές και ο Δημήτρης Γερονικόλας κάνουν live ραδιοφωνική εκπομπή που παίζει στο clipartradio.gr *** Κάθε Πέμπτη «Sex Appeal» με mainstream dance, στο κολωνακιώτικο Ya Ya bar της Τσακάλωφ…

p_menegos@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ