Μουσικη

Πάνος θεοφανέλλης - Ιn music he trusts

O άνθρωπος πίσω απο το Αrk Festival μιλά στην ATHENS VOICE

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 359
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15860-35423.jpg

Όλη η crème de la crème της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής σε ένα 2μερο φεστιβάλ που παίζει για 2η χρονιά με φθηνό εισιτήριο και μεγάλη προσέλευση. Το νέο ραντεβού του Ark Festival δίνεται στην Τεχνόπολις στις 12 & 13/9 με συμμετοχή από… τους πάντες: Μόνικα, Μaraveyas Ilegal, Burger Project –με guest τον Φοίβο Δεληβοριά–, Locomondo, Imam Baildi, Moυζουράκης - Μπαλάφας, Nατάσσα Μποφίλιου, Ska Bangies, Gaudi. Oι περισσότεροι πέρασαν ένα καλοκαίρι με περιοδείες και μια βαλίτσα που ανοιγόκλεινε. Με τη σειρά τους, όλα τα παιδιά από την ομάδα της Archangel που διοργανώνει το ARK τρέχουν και δεν φτάνουν. Λίγο πριν την εκκίνηση του Ark, o Πάνος Θεοφανέλλης (Owner, producer, A&R της Αrchangel), που τα ξεκίνησε όλα στις αρχές του 2005, μιλά για την κιβωτό, το μέλλον της μουσικής και την Αθήνα.

Λίγα λόγια για σένα. Ποιος είναι ο Παναγιώτης Θεοφανέλλης και τι κάνει;

Δύσκολη ερώτηση, μακροσκελής απάντηση, αλλά ας περιοριστούμε στο τώρα. Τρέχει και δεν φτάνει για το Αrk Festival, για να γίνει και πάλι γιορτή και να φύγουμε όλοι από την Τεχνόπολη χαμογελώντας λυτρωμένοι, όπως συνέβη και πέρυσι. For the rest, google me! lol!

H ταυτότητα του Αrk με δύο προτάσεις.  

Never mainstream, always visionary, in music we trust.

Τα highlights του φεστιβάλ μέχρι σήμερα.

Μόνο υποκειμενικά μπορώ να μιλήσω για τις εμπειρίες μου: το ταξίδι με το τροχόσπιτο στου Νάστα από το δάσος που έμενε για να τον πάμε στην Τεχνόπολη. H αγκαλιά με τη Μόνικα μετά το περσινό της live. Η βόλτα στο δάσος με τη γυναίκα μου όταν γυρίσαμε σπίτι ξημερώματα. Η ανικανότητά μας να προφέρουμε έστω και μια λέξη την επόμενη μέρα στο γραφείο. Πολλά άλλα. Χιλιάδες. Για φέτος περιμένω την έκπληξη Burger Project & Φοίβος Δεληβοριάς.

Τι κάνει το Αrk να διαφέρει; 

Oι καλλιτέχνες του, οι άνθρωποι που δουλεύουν γι’ αυτό, η μεγάλη του παραγωγή και το φθηνό εισιτήριο.

Πότε αντιλήφθηκες ότι ο παλιός δισκογραφικός κόσμος πέθαινε και κάτι νέο μπορούσε να δημιουργηθεί;

Στις αρχές του νέου αιώνα, όταν οι πωλήσεις άρχισαν να πέφτουν διθυραμβικά. Φυσικά δεν περίμενα, μετά από 25 χρόνια εμπειρίας σε αυτό το χώρο, να φτάσουμε σε αυτά τα χάλια χωρίς να έχει φανεί ακόμη ξεκάθαρα ποιο θα είναι το μέλλον της δισκογραφίας.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;

Η δισκογραφία θα μεταλλαχθεί προσπαθώντας να εισπράξει δικαιώματα από τη χρήση της μουσικής, γεμίζοντας ακόμη περισσότερο το τοπίο με νομικές περιπλοκές και μαχόμενη ολοένα και περισσότερο το lobbying των hard/soft/netware εταιρειών που θέλουν να τη διανέμουν δωρεάν. Η μουσική δεν θα έχει ποτέ κάποιο πρόβλημα, όσο παραμένει εγγενής ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί.

Φτιάξε καλύτερη την Αθήνα με τρεις κινήσεις.

Νομίζω είναι πιο εύκολο και σωστότερο να προσπαθήσουμε να βελτιώνουμε τον εαυτό μας. Πίστη, προσευχή, χαμόγελο και Άγιος ο Θεός. Η Αθήνα θα ακολουθήσει. Τι άλλο μπορεί να κάνει;

Info 2ο ARK FESTIVAL, «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Είσοδος € 17, € 20 ταμείο, € 30 διημέρου. Προπώληση: Public, Ianos και ticketservices.gr. Στις 12 & 13/9.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ