Μουσικη

Οι Last Drive είναι ό,τι αγαπάμε

Στην τελευταία τους στροφή, πριν το ΙΛΙΟΝ plus.

51485-198933.JPG
Χρήστος Διαμαντής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127692-287550.JPG

Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Κείμενο: Ανδρέας Γιαννόπουλος

Beer for breakfast - Beer for lunch... η πόρτα του στούντιο πίσω μας κλείνει και μας αφήνει σε ιστορίες που δεν προβάραμε, που δεν ηχογραφούνται.

Γιατί, κάθε που η εκάστοτε γράφεται στο μέτρο που συμβαίνει... ή σε κρατά παρόντα ή στη διηγούνται πεθαμένη.

Τα μόνιτορ σε αρμονία, κι από αριστερά προς τα δεξιά όπως τους κοιτώ, ενώνονται σε ένα γερό τόξο... με τον Chris B.I. στα ντραμς, τον George στη μαύρη stratocaster, τον Alex K στο ηλεκτροακουστικό μπάσο και τον Stefanos στην ακουστική κιθάρα.

Κανείς δεν κοιτά προς τον μαύρο τοίχο που καθίσαμε μπροστά, ακόμα κι αν πάνω του, θα μπορούσαμε ακούγοντας να δούμε, όλους εμάς, αγκαλιασμένους να τραγουδάμε σαν σε συναυλία.

Οι άνθρωποι που είναι Ροκ, φέρουν το πρόσωπο απ’ αυτό που ζουν για να κάνουν και χαμογελούν.

Οι Last Drive παρουσιάζουν όλα τα αρχέτυπα της Ροκ στη σύνθεσή τους, που πέρα από δισκογραφικά ή ακουστικά αλλά..., συγκεκριμένοι στα ζωντανά, και ξεχωριστά το εκάστοτε τραγούδι τους, μας φέρνει στο μυαλό κάποιων άλλων –αγαπημένο –, αλλά... για σκεφτείτε πόσα και πόσα άλλων, μας θυμίζουν Last Drive.

Ο στουντιακός ήχος, οι ανάσες κι ο καπνός, τα φώτα και τα βλέμματα επαναφέρουν αυτή τη μοναδική αίσθηση ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στο αίμα μας, που όμοιά της βρίσκω μόνο στο ντοκιμαντέρ του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, «Sympathy for the devil».

Τίποτα δεν είναι δεδομένο, κι όσους τρόπους ή ιδέες σκεφτούμε να γουστάρουμε, με ένα σόλο, με ένα ριφ και την μπότα να βαρά, καταλήγουμε μονάχα να ροκάρουμε.

Να ρολάρουμε... παρατηρώντας σαν Άλλο σώμα τα χέρια του Chris B.I. που κρατούν μπαγκέτες, ισορροπώντας στο ταλάντευμα του Alex K που κρατά μικρόφωνο, συνδέοντας γυμνά καλώδια για έκρηξη πάνω στα τάστα της κιθάρας του George, χρωματίζοντας όνειρα ταξιδιών, κουρδισμένοι ακουστικά από τον Stefanos.

Σε αμφότερες τις συναυλίες, μαζί τους θα βρίσκονται ο σολίστας του βιολιού και της βιόλας Φώτης Σιώτας, ο χαρισματικός λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης, ο μοναδικός μπασίστας Νίκος Κετζέας κι ο Άγγελος Κώττας με τον Digital Alkemist στα κρουστά.

Να τους ακούς να παίζουν το «Pablo Picasso» των Modern Lovers, σαν δικό τους, να ’ναι ζωντανοί από τότε που κάποιοι από μας δεν είχαμε γεννηθεί.

Δώρων και τύχης Τζόκερ στην καρδιά μας φοράμε, οι Last Drive είναι εδώ κι είναι ό,τι αγαπάμε.

I know it’s your place to stay.

It’s called Hell to Pay.

image

image 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image


Info: «Last Drive & Friends unplugged»,  Παρασκευή και Σάββατο 13 - 14 Μάη, ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17. Οι πόρτες ανοίγουν: 21:30, Έναρξη: 22:00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ