Μουσικη

Η λίστα με τα 10 αγαπημένα της Emanuela Hutter

Το Rock & Roll girl από τη Ζυρίχη έρχεται με τους Hillbilly Moon Explosion για μία κανονική ροκ συναυλία

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124878-280273.jpg

Emanuela Hutter. Rock & Roll girl από τη Ζυρίχη. H φωνή των Hillbily Moon Explosion. Το γκρουπ αποτελούμενο από Ελβετούς, Ιταλούς και Βρετανούς παίζει καθηλωτικό rockabilly. Έχει ανοίξει τη συναυλία του Jeff Beck στο Paris Olympia ενώ τo νέο, έκτο κατά σειρά, άλμπουμ του μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο With Monsters & Gods. To Σάββατο 2 Απριλίου έρχονται στο Gagarin με ιδανικό support από τους Ducky Boyz. Λίγο πριν μας το κακό κορίτσι μας δίνει τη λίστα με τα 10 καλύτερα της. 


image

To πρώτο στη λίστα είναι να έχεις τα κότσια να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Το δεύτερο η ελευθερία της γνώμης αν και πάντα όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα είναι σχετική με το context. Nαι, μπορεί να προτιμήσω το μωβ αν η άλλη μου επιλογή είναι το μπλε. Το πιάσατε, είμαι σίγουρη.

Τρίτο να μπορώ να είμαι ασυμβίβαστη.

Τέταρτο η ελευθερία να βγαίνεις από την κανονικότητα.

image

Πέμπτο η Αφρική. Επειδή έχει όμορφα τοπία και ωραίους ανθρώπους; Ίσως. Δεν ξέρω. Αν έχω πάει ποτέ; Όχι. Είναι ταξίδι των ονείρων μου. Πάντα είχα την αίσθηση ότι πρέπει να πάω και να ζήσω εκεί για ένα διάστημα. Νιώθοντας την επιθυμία να επιστρέψω στο λίκνο του κόσμου. Στα νιάτα μου ταξίδεψα μόνη στην Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Χιλή και τη Βραζιλία. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη ορκίστηκα ότι η Αφρική θα είναι ο επόμενος προορισμός. Δεν το έχω κάνει ακόμη επειδή με αποσπά η μουσική μου καριέρα και οι συνεντεύξεις.

image

Έκτο στη λίστα μια σειρά από τραγουδιστές: Billie Holiday, Patsy Cline, Julie London, Bettye LaVette, Dinah Washington, Barbara Hendricks, Bon Scott, Alex Harvey, Franz Treichler (Τhe Young Gods), Lemmy Kilmister. Λατρεύω την Holiday κυρίως για την ένταση που διέθετε και για το πόσο απρόβλεπτη ήταν. Σε σημείο που με κάνει νευρική. Ποτέ δεν προσπάθησε να χαιδέψει αυτιά. Περπάτησε στην άγρια πλευρά και πάλεψε σκληρά με τους δαίμονές της.

Στη θέση επτά θα βάλω δύο βιντεοκλίπ. Με τρελαίνει το κάθε τους καρέ. Η πλάκα είναι ότι και τα δύο γκρουπ είναι από την Αφρική:

 

Για τη θέση οκτώ θα διαλέξω τα έργα των εξής καλλιτεχνών.

Louise Bourgeois, Georg Baselitz, Pipilotti Rist, Joan Miro, Pablo Picasso, Fischli & Weiss.

Θα ήθελα πολύ να έχω κάνω τα έργα τους. Για την Pippilotti ξέρω ότι σκοπός της είναι να δίνει στο θεατή την αίσθηση ότι αποτελεί μέρος του έργου.

Φτάσαμε στο εννιά; Πάμε για ηθοποιούς ίσως; Θα μπορούσε να είναι ο Steve Buscemi, η Julianne Moore, ο Jeff Bridges, η Marylin Monroe. Γιατί αυτοί; Μου αρέσει να τους βλέπω να παίζουν. Α και ταινίες. Catch Me If You Can, Trainspotting, O Brother, Where Art Thou? Και αρκετές παλιές. Ενίοτε μόνο συγκεκριμένες σκηνές.

Δέκα. Γενική θεώρηση. Τα παιδιά μου, να γράφω μουσική, να τραγουδάω, να είμαι με τους κολλητούς μου φίλους, να τρώω, να πίνω και να κάνω καλό σεξ.

 

 image

 

Τhe sound of Hillbilly Moon Explosion

 

 

 

Gagarin, Λιοσίων 205, 2114112500. Είσοδος 15 ευρώ προπώληση, 18 ευρώ (ταμείο). Προπώληση: viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload. Στις 2/4.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ