- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η λίστα με τα 10 αγαπημένα της Emanuela Hutter
Το Rock & Roll girl από τη Ζυρίχη έρχεται με τους Hillbilly Moon Explosion για μία κανονική ροκ συναυλία
Emanuela Hutter. Rock & Roll girl από τη Ζυρίχη. H φωνή των Hillbily Moon Explosion. Το γκρουπ αποτελούμενο από Ελβετούς, Ιταλούς και Βρετανούς παίζει καθηλωτικό rockabilly. Έχει ανοίξει τη συναυλία του Jeff Beck στο Paris Olympia ενώ τo νέο, έκτο κατά σειρά, άλμπουμ του μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο With Monsters & Gods. To Σάββατο 2 Απριλίου έρχονται στο Gagarin με ιδανικό support από τους Ducky Boyz. Λίγο πριν μας το κακό κορίτσι μας δίνει τη λίστα με τα 10 καλύτερα της.

To πρώτο στη λίστα είναι να έχεις τα κότσια να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Το δεύτερο η ελευθερία της γνώμης αν και πάντα όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα είναι σχετική με το context. Nαι, μπορεί να προτιμήσω το μωβ αν η άλλη μου επιλογή είναι το μπλε. Το πιάσατε, είμαι σίγουρη.
Τρίτο να μπορώ να είμαι ασυμβίβαστη.
Τέταρτο η ελευθερία να βγαίνεις από την κανονικότητα.

Πέμπτο η Αφρική. Επειδή έχει όμορφα τοπία και ωραίους ανθρώπους; Ίσως. Δεν ξέρω. Αν έχω πάει ποτέ; Όχι. Είναι ταξίδι των ονείρων μου. Πάντα είχα την αίσθηση ότι πρέπει να πάω και να ζήσω εκεί για ένα διάστημα. Νιώθοντας την επιθυμία να επιστρέψω στο λίκνο του κόσμου. Στα νιάτα μου ταξίδεψα μόνη στην Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Χιλή και τη Βραζιλία. Επιστρέφοντας στην Ευρώπη ορκίστηκα ότι η Αφρική θα είναι ο επόμενος προορισμός. Δεν το έχω κάνει ακόμη επειδή με αποσπά η μουσική μου καριέρα και οι συνεντεύξεις.

Έκτο στη λίστα μια σειρά από τραγουδιστές: Billie Holiday, Patsy Cline, Julie London, Bettye LaVette, Dinah Washington, Barbara Hendricks, Bon Scott, Alex Harvey, Franz Treichler (Τhe Young Gods), Lemmy Kilmister. Λατρεύω την Holiday κυρίως για την ένταση που διέθετε και για το πόσο απρόβλεπτη ήταν. Σε σημείο που με κάνει νευρική. Ποτέ δεν προσπάθησε να χαιδέψει αυτιά. Περπάτησε στην άγρια πλευρά και πάλεψε σκληρά με τους δαίμονές της.
Στη θέση επτά θα βάλω δύο βιντεοκλίπ. Με τρελαίνει το κάθε τους καρέ. Η πλάκα είναι ότι και τα δύο γκρουπ είναι από την Αφρική:
Για τη θέση οκτώ θα διαλέξω τα έργα των εξής καλλιτεχνών.
Louise Bourgeois, Georg Baselitz, Pipilotti Rist, Joan Miro, Pablo Picasso, Fischli & Weiss.
Θα ήθελα πολύ να έχω κάνω τα έργα τους. Για την Pippilotti ξέρω ότι σκοπός της είναι να δίνει στο θεατή την αίσθηση ότι αποτελεί μέρος του έργου.
Φτάσαμε στο εννιά; Πάμε για ηθοποιούς ίσως; Θα μπορούσε να είναι ο Steve Buscemi, η Julianne Moore, ο Jeff Bridges, η Marylin Monroe. Γιατί αυτοί; Μου αρέσει να τους βλέπω να παίζουν. Α και ταινίες. Catch Me If You Can, Trainspotting, O Brother, Where Art Thou? Και αρκετές παλιές. Ενίοτε μόνο συγκεκριμένες σκηνές.
Δέκα. Γενική θεώρηση. Τα παιδιά μου, να γράφω μουσική, να τραγουδάω, να είμαι με τους κολλητούς μου φίλους, να τρώω, να πίνω και να κάνω καλό σεξ.

Τhe sound of Hillbilly Moon Explosion
Gagarin, Λιοσίων 205, 2114112500. Είσοδος 15 ευρώ προπώληση, 18 ευρώ (ταμείο). Προπώληση: viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload. Στις 2/4.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Μια συζήτηση για το άλμπουμ που ετοίμαζε δέκα χρόνια, τις γυναίκες που την επηρέασαν και τη Eurovision
Aπό τις 16 έως τις 26 Απριλίου, δείτε τις μουσικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τη βασίλισσα της ποπ μετά από επτά χρόνια
Σε αναρτήσεις του ανακοίνωσε ότι «μετά από πολλή σκέψη» αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή του
Σταθερά πρώτη η Φινλανδία
Οι άνθρωποι πίσω από τη σκηνή της Πλατείας Νερού μοιράζονται τις αναμνήσεις τους
Ο Γιάννης Αρτόπουλος έχασε τη ζωή του το 2025, στον δρόμο, μετακινούμενος από τη μία συναυλία στην άλλη
Λίγο πριν εμφανιστούν στην Αθήνα, oι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό live
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.