Μουσικη

Lydia Lunch

Οι 10 καθοριστικές στιγμές της…

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 332
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11922-27184.jpg

Τίποτε δεν μπορεί να σοκάρει τη Lydia Lunch. Iέρεια του νεοϋρκέζικου no wave με punk συμπεριφορά και avant διάθεση. Ποιήτρια, ηθοποιός, συγγραφέας, αίνιγμα. Συνεργασίες με ονόματα όπως οι Nick Cave, Neubauten, Sonic Youth, Foetus, Swans και ένα νέο πρότζεκτ που τη φέρνει στην Αθήνα μαζί με τους Gallon Drunk. Ωραία. Της ζητήσαμε να καταγράψει τις 10 πιο καθοριστικές στιγμές μιας όχι και τόσο συμβατικής μουσικής ζωής.

Η πρώτη μου ζωντανή περφόρμανς στο Buffalo, στη Νέα Υόρκη, έχοντας πάρει acid κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας αφού είχα δει την εμφάνιση των The Tubes.

H απόφασή μου να χρησιμοποιήσω την κιθάρα σαν επιθετικό όπλο και να σχηματίσω τους Teenage Jesus, όταν συνειδητοποίησα ότι η απαγγελία με στίχους δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί στη Νέα Υόρκη του 1976.

Η συνάντησή μου με τον J.G. Thirlwell, γνωστό και ως Foetus, στο Λονδίνο το 1982.

Το κόνσεπτ του “Stinkfist” μαζί με τον J.G. Thirlwell για μια συναυλία που δεν έγινε ποτέ, σε support στους Einsturzende Neubauten, και η ηχογράφησή του λίγα χρόνια αργότερα με τον J.G. και εφτά ντράμερς στο Λος  Άντζελες.

Η γνωριμία μου με τον Rowland S. Howard των Birthday Party στην πρώτη τους αμερικάνικη περιοδεία και η άμεση απόφασή μου να μετακομίσω στο Λονδίνο για να δουλέψω μαζί του.

Κυνηγώντας τον Thurston Moore στο Lower East Side. Ακόμη…

Η συνεργασία μου με τον Robert Quine των Richard Hell & Voivoids στο άλμπουμ “Queen of Siam”.

Η παρακολούθηση επαγγελματικής πάλης στη Madison Square Gardens με την Debbie Harry και τον Chris Stein (των Blondie) το 1982.

Η συνεργασία μου με τον Omar Rodriguez - Lopez των Mars Volta, η μουσική του οποίου με κάνει πάντα να κλαίω.

Ροκάροντας με τα κακά παιδιά των Big Sexy Noise, αισθάνομαι τόσο ωραία. 

Ιnfo GAGARIN, Λιοσίων 205, Αττική, 694 4814543. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 22, € 25 (ταμείο). Προπώληση: Τicket House, ticketpro.gr. Στις 4/2. Μαζί με τους Μomus, Blaine L. Reininger και το νέο της σχήμα Big Sexy Noise με μουσικούς των Gallon Drunk.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ