- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται το πρόγραμμα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη Βοστώνη
Όλες οι πληροφορίες για την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 29 Απριλίου παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων
Μουσείο Μπενάκη: Παρουσιάζεται το πρόγραμμα της Βοστώνης του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου - Στις 29 Απριλίου παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων
Στο Μουσείο Μπενάκη και με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της δημοσιογραφίας, παρουσιάζεται επίσημα την Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα το πρόγραμμα του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», που για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη, με θέμα αυτή τη φορά τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Μουσείο Μπενάκη θα παρουσιαστεί και ο συλλογικός τόμος με τα πρακτικά της περυσινής διοργάνωσης «Η διάδοση της ελληνικής γλωσσικής κληρονομιάς. Τα πρακτικά της Βοστώνης».
Δημοσιογράφοι από 50 και πλέον μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και της ελληνικής διασποράς, πανεπιστημιακοί ερευνητές από δεκάδες Πανεπιστήμια από όλη την υφήλιο και κορυφαίοι καλλιτέχνες και διανοούμενοι, πρόκειται να δώσουν το «παρών» στις εργασίες του 11ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» από 24-29 Μαΐου στo Maliotis Cultural Center of Holy Cross στη Βοστώνη.
Η διοργάνωση φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: «Ομογενειακά μέσα ενημέρωσης: προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό». Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφερθεί δωρεάν, θα εστιάσει στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης και την προσφορά τους στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, και πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο ομογενειακό φόρουμ των ΜΜΕ, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν ιδιοκτήτες, διευθυντές και εκπρόσωποι εφημερίδων, ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ενημερωτικών ιστοσελίδων από την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία.
Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο θα φιλοξενήσει επίσης έκθεση σκίτσων 3 διακεκριμένων Ελλήνων σκιτσογράφων, των Ηλία Μακρή, Ανδρέα Πετρουλάκη, Στάθη Σταυρόπουλου, μια ελληνική «νηοπομπή» που θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θα διασχίσει τον Ατλαντικό για να απευθυνθεί στη διασπορά.
Η εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη – Ομιλητές
Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος, με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2025 και ώρα 7 μ.μ.στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Βασιλίσσης Σοφίας και Κουμπάρη) και την οργανώνουν το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», το Maliotis Cultural Center of Hellenic College Holy Cross και η Κάπα Εκδοτική από την οποία κυκλοφορεί ο συλλογικός τόμος των πρακτικών της Βοστώνης.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός, Επίτιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γιάννης Λοβέρδος, Υφυπουργός Εξωτερικών, Άννα Μπατιστάτου, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Ιατρικής και ο κ. Γιάννης Μπέζος, ηθοποιός, σκηνοθέτης. Το καλωσόρισμα θα κάνει οΔρ. Γιώργης Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ.Ιωάννης Ιωσήφ Πλακιωτάκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Λασιθίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος (βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός), η κ. Μάιρα Μυρογιάννη, Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων, η κ.Αντωνία Μοροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πολυτεχνείου, Μέλος Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αντιπρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κ.Αικατερίνη Πλακίτση, Καθηγήτρια, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η κ. Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου,Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων, π. Πρέσβηςτης Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Πρόεδρος «Καλλιπάτειρας». Για το συλλογικό έργο «Η διάδοση της ελληνικής γλωσσικής κληρονομιάς. Τα πρακτικά της Βοστώνης» θα μιλήσουν οι επιμελητές του τόμου κ.κ.Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, Καθηγήτρια, Κοσμήτωρ Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθύντρια Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και Νίκος Μαθιουδάκης, Μεταδιδάκτωρ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Βραβεύσεις
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου θα τιμήσει για την συνεισφορά και το έργο τους στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού την κ. Χρυσούλα Κουρκουντή, Εκτελεστική Διευθύντρια του MaliotisCulturalCenter και τον κ. Γιώργο Μ. Καντώνη, π. Πρόεδρο του HellenicCollegeHolyCross. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Δρ. Κώστας Λασκαράτος, Δημοσιογράφος - Διευθυντής Τετράδια Πολιτισμού. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα «Ρόδο Αμάραντο», στο πλαίσιο του έτους Μίκη Θεοδωράκη από τουςκ.κ.Άννα Μπιθικώτση και Σωτήρη Δογάνη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με λιτή δεξίωση στο εστιατόριο του Μουσείου,προσφορά του εκπαιδευτικού οργανισμού «Θεμιστοκλής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αίθουσες του μουσείου μετατρέπονται σε ένα ζωντανό πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης και μεταμόρφωσης.
Η προσωπικότητα του Κάμινγκς ήταν ιδιαίτερη
Η κωμικός και συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τη ζωή πίσω από τα viral
Πώς τα παιδιά οργανώνουν την ανθρώπινη φιγούρα και πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να εξελίξουν τις σχεδιαστικές τους δεξιότητες.
Η ηθοποιός ανέβηκε στο βήμα και εξήγησε γιατί αρνείται τη διάκριση
Παράδοση από την πρέσβη του Ισραήλ στη Λίνα Μενδώνη - Πρόκειται για αγγεία και αγαλματίδιο
Το Thess Fringe αποδεικνύει ότι το safe είναι απλώς βαρετό
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Λ. Μενδώνη: «Απολύτως θετική συμφωνία για την προστασία των πολιτιστικών μας θησαυρών»
Σεβασμός, αξιοπρέπεια και φροντίδα για την ψυχική υγεία.
Η Δέσποινα Μεϊμάρογλου και η Ήρα Μπουγιουκτασιάν παρουσιάζουν έργα που φωτίζουν τον κοσμοπολιτισμό και τις ιστορικές ρήξεις
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Οι μεγάλοι συγγραφείς είδαν στην ηλικία ως κάτι εντελώς διαφορετικό από κοινωνικό ελάττωμα. Διέκριναν σε αυτή μια από τις βαθύτερες εμπειρίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Βραβεύτηκε για το τολμηρό και εφευρετικό έργο της
Τα δύο έργα «αλλάζουν στέγη» ύστερα από περισσότερα από 130 χρόνια
Μετζικώφ. Ένας κόσμος θαυμάτων στο Τελλόγλειο: Ποίηση από βελόνες, κλωστές, υφάσματα, χρώματα και πινέλα
Από την πρώτη κινηματογραφική ταινία, στα Όσκαρ και την τηλεόραση
Ένα επεισόδιο για την αυτονομία, τη συναίνεση και το sharenting και για το πώς μια μικρή ερώτηση μπορεί να δείξει στο παιδί ότι η φωνή του μετράει.
Ένα ταξίδι στον χρόνο και τον ομηρικό μύθο για μικρούς και μεγάλους
Η πορεία προς την πολιτική, τα ...πτυχία και το πλούσιο συγγραφικό έργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.