- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το θερινό σινεμά του ΕΜΣΤ επιστρέφει με τις πιο «καυτές» ταινίες του σινεμά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
Από τον «Λόρενς της Αραβίας» μέχρι το «Τσάι στη Σαχάρα», το ΕΜΣΤ εγκαινιάζει έναν κύκλο προβολών όπου η ζέστη γίνεται πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης
Έπειτα από μια σύντομη καλοκαιρινή παύση, το CineFIX του ΕΜΣΤ επιστρέφει την Πέμπτη 27 Αυγούστου με το HEAT, ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στη ζέστη ως φυσική συνθήκη αλλά και ως κινητήρια δύναμη της αφήγησης. Καύσωνες, έρημοι, άγρυπνες νύχτες, ανεξέλεγκτα πάθη και επικίνδυνες επιθυμίες διατρέχουν τις ταινίες του προγράμματος, όπου η θερμοκρασία δεν λειτουργεί ως απλό σκηνικό, αλλά καθορίζει τις αποφάσεις, τις σχέσεις και τις εμμονές των ηρώων.
Το αφιέρωμα HEAT στο ΕΜΣΤ
Από κλασικά φιλμ νουάρ και εμβληματικά έργα του Χόλιγουντ μέχρι σημαντικές στιγμές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, το HEAT φέρνει στην οθόνη ταινίες στις οποίες η ζέστη γίνεται σχεδόν ένας ακόμη χαρακτήρας. Ένας κύκλος προβολών που μοιάζει φτιαγμένος για τα αθηναϊκά καλοκαιρινά βράδια, όταν η πόλη εξακολουθεί ακόμη να... φλέγεται και το σινεμά προσφέρει τον ιδανικό τρόπο να τη ζήσεις.
Η αυλαία ανοίγει στις 27 Αυγούστου με το μνημειώδες «Ο Λόρενς της Αραβίας» (1962) του Ντέιβιντ Λιν, ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά έπη όλων των εποχών. Βασισμένη στη ζωή του Τ. Ε. Λόρενς, η πολυβραβευμένη ταινία ξεχωρίζει για τη μεγαλειώδη σκηνοθεσία, την εμβληματική φωτογραφία των ερήμων και τη διαχρονική μουσική της, ενώ πρωταγωνιστούν οι Πίτερ Ο'Τουλ, Ομάρ Σαρίφ, Άλεκ Γκίνες και Άντονι Κουίν.
Στις 3 Σεπτεμβρίου ακολουθεί το «Τσάι στη Σαχάρα» (1990) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Πολ Μπόουλς. Μέσα στο αχανές τοπίο της Σαχάρας, ένα ζευγάρι αναζητά μια νέα αρχή, όμως η έρημος μετατρέπει το ταξίδι σε μια βαθιά υπαρξιακή εμπειρία, όπου η αγάπη, η επιθυμία και η ανθρώπινη μοναξιά δοκιμάζονται στα όριά τους. Πρωταγωνιστούν οι Ντέμπρα Γουίνγκερ και Τζον Μάλκοβιτς.
ΙΝFO
ΕΜΣΤ, 27 Αυγούστου & 3 Σεπτεμβρίου
Οι προβολές πραγματοποιούνται στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 4 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Toy Story 5, με 252.640 εισιτήρια
Ντακότα Τζόνσον και Έλεν Μπέρστιν υποδύονται τη θρυλική ηθοποιό όπως την ξέρουμε αλλά και όπως δεν τη γνωρίσαμε ποτέ
Η τεράστια επιτυχία της «Οδύσσειας» ανοίγει τον δρόμο, αλλά το υπέρογκο κόστος παραμένει εμπόδιο
Τι αναφέρει η Έμιλι Γουίλσον για το φιλμ του Νόλαν
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους προκαλεί έκρηξη ενδιαφέροντος για την ελληνική γλώσσα και τον αρχαίο πολιτισμό
Παράλληλα θα δώσουν το παρόν διεθνείς και Έλληνες δημιουργoί
Εντυπωσιακή πορεία για την κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους, που αγγίζει τα 640 εκατ. δολάρια παγκοσμίως
Πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη
Η επιτυχία των Disney και Pixar ξεπέρασε επίσημα το 1 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.