- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σερ Ίαν ΜακΚέλεν: Υπάρχει αρκετή πρωτότυπη τέχνη για να μην χρειαζόμαστε τεχνητή νοημοσύνη
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Ο Ίαν ΜακΚέλεν πρωταγωνιστεί στην επερχόμενη ταινία The Christophers μαζί με τη Τζέσικα Γκάνινγκ και τον Τζέιμς Κόρντεν
«Υπάρχει ήδη αρκετή πρωτότυπη τέχνη και δεν υπάρχει ανάγκη για Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να την αντικαταστήσει ή να την επεκτείνει», δήλωσε ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν.
Ο Ίαν ΜακΚέλεν πρωταγωνιστεί στην επερχόμενη ταινία The Christophers, η οποία αφορά δύο αδέρφια που προσλαμβάνουν έναν πλαστογράφο για να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο του πατέρα τους, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μια υγιή κληρονομιά μετά τον θάνατό του.
Μιλώντας για τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για τη δημιουργία τέχνης ή για τη συνέχιση του έργου των καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένης της αναβίωσης ηθοποιών στην οθόνη μετά τον θάνατό τους, ο 86χρονοες Άγγλος ηθοποιός είπε ότι είναι ένα εργαλείο στο οποίο «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή».
Σε δηλώσεις του στο PA ο ηθοποιός εξήγησε: «Νομίζω ότι υπάρχει αρκετή πρωτότυπη τέχνη τριγύρω για να μην χρειαζόμαστε Τεχνητή Νοημοσύνη, ειλικρινά. Νοιαζόμαστε για την τέχνη μας. Σε αυτή τη χώρα, έχουμε υπέροχες γκαλερί, όλες δωρεάν, κάτι που δεν ισχύει σε πολλές χώρες. Είναι ένας από τους λόγους που το Λονδίνο είναι τόσο δημοφιλές για τους ξένους, που μπαίνουν στην Εθνική Πινακοθήκη δωρεάν και στην Tate Modern».
Στην επερχόμενη ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που διαδραματίζεται στο Λονδίνο, πρωταγωνιστούν επίσης η Τζέσικα Γκάνινγκ και ο συνδημιουργός της βρετανικής κωμικής σειράς Gavin & Stacey, Τζέιμς Κόρντεν, οι οποίοι υποδύονται τα αδέρφια, ενώ τον πλαστογράφο υποδύεται η ηθοποιός Μικαέλα Κόελ, γνωστή για τη δημιουργία και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην επιτυχημένη κωμική σειρά Chewing Gum, καθώς και στη βραβευμένη με Emmy δραματική σειρά I May Destroy You.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.