- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Dune 3: Πρεμιέρα για την εντυπωσιακή εναρκτήρια σκηνή στο CinemaCon 2026
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Dune: Μέρος Τρίτο: Ο Ντενί Βιλνέβ και οι πρωταγωνιστές Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια και Τζέισον Μομόα παρουσίασαν στο CinemaCon εντυπωσιακή 7λεπτη εισαγωγική σκηνή
Εντυπωσιακά νέα πλάνα από την ταινία Dune: Μέρος Τρίτο παρουσιάστηκαν στο CinemaCon στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με το περιοδικό Variety.
Όπως αναφέρει το μέσο, ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ, συνοδευόμενος από τους πρωταγωνιστές του, Τιμοτέ Σαλαμέ, Ζεντάγια και Τζέισον Μομόα, ανέβηκαν στη σκηνή του Λας Βέγκας για να παρουσιάσουν ένα επτάλεπτο κλιπ από την εναρκτήρια σκηνή της ταινίας Dune: Μέρος Τρίτο.
Το Dune: Μέρος Τρίτο διαδραματίζεται 17 χρόνια μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας. Ο Σαλαμέ δήλωσε ότι ο χαρακτήρας του, ο Πολ, έχει γίνει πλέον «το χειρότερο όραμά του». Σε ένα σημείο των πλάνων, ο χαρακτήρας του Μομόα λέει στον Πολ: «Κατέκτησες τον γαλαξία. Κατέστρεψες χιλιάδες κόσμους. Νομίζω ότι είσαι πλέον πέρα από κάθε λύτρωση».
Παρόλο που η ζωή του Πολ έχει γίνει πιο περίπλοκη και η επιρροή του στους Φρέμεν πιο τοξική, το τρίτο μέρος της σειράς υπόσχεται το ίδιο επικό μέγεθος με τις δύο πρώτες ταινίες του franchise, σύμφωνα με το Variety.
Στην ταινία επιστρέφουν πολλά μέλη του καστ από τα προηγούμενα φιλμ, όπως η Ρεμπέκα Φέργκουσον, η Σάρλοτ Ράμπλινγκ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, ενώ δίνεται σημαντικά περισσότερος χώρος σε άλλους ηθοποιούς, με κυριότερη την Άνια Τέιλορ-Τζόι.
Υπάρχουν επίσης νέες προσθήκες στο καστ, όπως ο Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του κακού Σκάιταλ, καθώς και μια αξιοσημείωτη επιστροφή, αυτή του Τζέισον Μομόα, ο οποίος επανεμφανίζεται ως γκόλα (κλώνος).
Σύμφωνα με το Variety, η Warner Bros. έκλεισε εντυπωσιακά την παρουσίασή της στο CinemaCon, επιστρατεύοντας δεκάδες Φρέμεν που ανέβηκαν στη σκηνή, πριν ο Ντενί Βιλνέβ παρουσιάσει το νέο υλικό από το Dune: Μέρος Τρίτο.
Ο Βιλνέβ αποκάλυψε ότι το τρίτο μέρος θα κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση. «Δεν ήθελα να επαναλάβω τον εαυτό μου. Ήθελα να κάνω κάτι νέο», δήλωσε. Όπως εξήγησε, η πρώτη ταινία ήταν «πιο στοχαστική και ήρεμη», ενώ η δεύτερη «μια πολεμική ταινία». Με βάση αυτό, το τρίτο μέρος, όπως είπε, θα είναι περισσότερο θρίλερ: «Έχει περισσότερη δράση, πιο γρήγορο ρυθμό και μεγαλύτερη συναισθηματική ένταση».
Ο σκηνοθέτης μίλησε με συγκίνηση για την ολοκλήρωση της δεκαετούς πορείας της κινηματογραφικής μεταφοράς του Dune. «Ήταν πολύ συγκινητικό να τους φέρω όλους πίσω μπροστά στην κάμερα για τελευταία φορά και να αποχαιρετήσω τον Πολ και τη Τσάνι στην έρημο. Γίναμε σαν μια μικρή οικογένεια. Ήταν δέκα χρόνια από τη ζωή μας», ανέφερε.
Από την πλευρά του, ο Τιμοτέ Σαλαμέ δήλωσε ότι «μεγάλωσε» μέσα από τα γυρίσματα αυτών των ταινιών και χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον Βιλνέβ ως «μεγάλη τιμή, ίσως τη μεγαλύτερη της καριέρας μου», προσθέτοντας ότι ο σκηνοθέτης βρίσκεται «σε άλλο επίπεδο».
Ο Βιλνέβ, ο οποίος ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει και την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, έχει υποσχεθεί ότι το Dune: Μέρος Τρίτο θα ολοκληρώσει με ικανοποιητικό τρόπο την πορεία του Πολ.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου 2026.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.