- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»
Ο θρυλικός σκηνοθέτης πλέον κατέχει Emmy, Grammy, Oscar και Tonny
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κατέκτησε το βραβείο στην τελετή απονομής των Grammy στο Λος Άντζελες ως παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Music By John Williams»
Ο θρυλικός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy – και εισήλθε στο λεγόμενο «κλαμπ EGOT» – έχει δηλαδή πλέον Emmy, Grammy, Oscar και Tonny.
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κατέκτησε βραβείο στην τελετή απονομής των Grammy στο Λος Άντζελες ως παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Music By John Williams», το οποίο κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Μουσικής Ταινίας.
Η ταινία αποτελεί μια εξερεύνηση της ζωής του επί χρόνια συνθέτη και συνεργάτη του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζον Γουίλιαμς, γνωστού για το έργο του στις ταινίες του Σπίλμπεργκ «E.T.», «Jaws», «Jurassic Park», «Indiana Jones» και «Schindler’s List», μεταξύ αμέτρητων άλλων.
Αυτό σημαίνει ότι ο Σπίλμπεργκ έχει ενταχθεί στην ελίτ εκείνων με το σπουδαίο επίτευγμα, EGOT (ακρωνύμιο των μεγάλων βραβείων Emmy, Grammy, Oscar και Tony) που αποδίδεται σε όσους καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να κερδίσουν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και τα τέσσερα βραβεία.
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός έχει κερδίσει πολλά Oscar και Emmy, καθώς και το βραβείο Tony του 2022 για το Καλύτερο Μιούζικαλ για την παραγωγή του «A Strange Loop».
Ο Σπίλμπεργκ δεν ήταν παρών για να παραλάβει το βραβείο, αλλά ο σκηνοθέτης της ταινίας Λοράν Μπουζερό ήταν, και ευχαρίστησε τον Σπίλμπεργκ που βοήθησε να «ειπωθεί η ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες μουσικές φωνές όλων των εποχών».
Ο σκηνοθέτης αναμένεται να διεκδικήσει ένα ακόμη Όσκαρ σε λίγες εβδομάδες, ως παραγωγός του συναισθηματικού δράματος «Hamnet» της Κλόε Ζάο, το οποίο έχει προταθεί για πολλά βραβεία Όσκαρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.