- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απαγορεύτηκε η προβολή της Χιονάτης στον Λίβανο λόγω της Γκαλ Γκαντότ
Στο στόχαστρο της επιτροπής λογοκρισίας η Ισραηλινή ηθοποιός


«Χιονάτη»: Απαγόρευση προβολής του ριμέικ της ταινίας της Disney στον Λίβανο - Η Ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ συμμετέχει στο καστ
Απαγορεύτηκε η προβολή της live-action ταινίας της Disney «Η Χιονάτη» στις κινηματογραφικές αίθουσες του Λιβάνου, λόγω της παρουσίας στο καστ της Ισραηλινής ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ, η οποία έχει τον ρόλο της Κακιάς Βασίλισσας.
Η απαγόρευση της «Χιονάτης» με τη Γκαλ Γκαντότ αποφασίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Αχμάντ Αλ-Χατζάρ, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προέβη στην ενέργεια αυτή μετά από παρότρυνση της επιτροπής λογοκρισίας κινηματογράφου και μέσων ενημέρωσης της χώρας, εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθέσεων του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο αμάχων.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Italia Films της εταιρείας διανομής των ταινιών της Disney στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα την Βηρυτό, επισήμανε στο Variety, ότι η Γκαλ Γκαντότ βρίσκεται εδώ και καιρό στη «λίστα» σχετικά με το μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων και προσώπων.
Όπως τόνισε, καμία ταινία με την συμμετοχή της Γκαλ Γκαντότ δεν έχει προβληθεί ποτέ στις λιβανέζικες αίθουσες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από την πλευρά της ηθοποιού σχετικά με την απόφαση αυτή.
Επίσης ο εκπρόσωπος της Italia Films διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απαγόρευση της ταινίας και στο Κουβέιτ.
Η απαγόρευση της «Χιονάτης» έρχεται σε συνέχεια μιας ανάλογης κίνησης από τις αρχές της χώρας περίπου δύο μήνες νωρίτερα, όταν η ταινία της Marvel «Captain America: Brave New World» δεν επετράπη να προβληθεί λόγω της παρουσίας στο καστ της Ισραηλινής ηθοποιού Σίρα Χας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2026
Μη αναστρέψιμη η κατάσταση, δηλώνει ο ηθοποιός - Το βαρύ κόστος των γυρισμάτων
Η κωμική ταινία δράσης γυρίστηκε το 2019 αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Η ταινία αποτελεί το πρώτο πρότζεκτ της Μάικι Μάντισον μετά το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου
Ένα ντοκιμαντέρ για τις δυσκολίες δημιουργίας του διάσημου franchise δράσης
Σχόλιο του Αμερικανού προέδρου σε προσωπικό τόνο: «Ο Σον Κόνερι ήταν φίλος μου»
Δύο διάσημοι, μία παρεξήγηση – και η μοναδική συνάντησή τους σε καταφύγιο ζώων στο Τέξας
Ο κινηματογράφος μάς προσκαλεί να καθίσουμε μαζί στο σκοτάδι και να ακούσουμε
Πάτρικ Γουίλσον και Βέρα Φάρμιγκα έρχονται αντιμέτωποι με δαίμονες για ακόμη μία φορά
Aναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών
H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στο Apple TV+.
Ο ηθοποιός φάνηκε ήρεμος και προσπάθησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του
Το έργο πάσχει σοβαρά σε επίπεδο σεναρίου, καθώς οι ανερμάτιστες ιδέες και η σχηματική δραματουργία δεν μπορούν να δέσουν σε ένα πειστικό σύνολο την ιστορία
Μια ολόκληρη δεκαετία χωρισμένη σε πέντε κεφάλαια, καθένα ταυτισμένο με κάποιο πρόσωπο καθοριστικό για τη διαδρομή του ήρωα
Τα βάσανα της ερωτευμένης καρδιάς
Η τρίτη ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τεντί Λουσί-Μοντέστ είναι ένα αγωνιώδες κοινωνικό θρίλερ που βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα.
Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας - Πρεμιέρα τον Ιούνιο
Τριάντα χρόνια μετά το «Speed» του 1994 - Το ιστορικό των συνεργασιών τους
Η πρωταγωνίστρια του The Last of Us αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary
Παρότι δεν αναφέρθηκε σε κάποιο πρόβλημα υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.