- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσική φινέτσα στο 25ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Η μουσική σε πρωταγωνιστικό ρόλο
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου γιορτάζει 25 χρόνια ζωής
Τα 25 πρώτα χρόνια λένε ότι είναι τα καλύτερα και οι διοργανωτές του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ελλάδας θα προσπαθήσουν με πράξεις να μας το επιβεβαιώσουν.
Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Σινεμά, Μουσική και Χορός
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 22:00, μετά την προβολή της θρυλικής ταινίας «Το πρώτο μου πάρτι / La Boum», το φεστιβάλ θα γιορτάσει τα 25α του γενέθλια του με ένα πάρτι Eighties στο Maya le bistro του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εκεί ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Voice 102,5, Σωτήρης Ρουμελιώτης με μουσικές επιλογές από τη χρυσή δεκαετία των ξέφρενων πάρτι και του εκκεντρικού στιλ, υπόσχεται αμείωτο χορό και κέφι όπως αρμόζει σε κάθε γιορτή γενεθλίων.
Στο ίδιο πλαίσιο οι φαν της hip-hop και ηλεκτρονικής μουσικής, θα γευτούν μια βραδιά αφιερωμένη στον DJ Mehdi, αυτοδίδακτο συνθέτη που ήταν ο πρώτος που ένωσε τους δύο αντίθετους μουσικούς κόσμους. Ο μουσικός που απεβίωσε το 2011 είναι το κεντρικό πρόσωπο μιας σειράς ντοκιμαντέρ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. Τα 3 πρώτα επεισόδια της σειράς θα προβληθούν στο Άστορ το Σάββατο παρουσία του σκηνοθέτη Thibault de Longeville και μετά τη προβολή θα ακολουθήσει μια βραδιά στο Romantso με τους DJ Noiz και Blue Lagoon, σε συνεργασία με την Athens Music Week. Και φυσικά δεν ξεχνάμε την ταινία λήξης, με τίτλο «Ο κύριος Αζναβούρ» (φωτό) των Mehdi Idir και Grand Corps Malade, που εστιάζει στη ζωή του εμβληματικού Γαλλο-Αρμένιου τραγουδιστή Σαρλ Αζναβούρ, και θα προβληθεί στις 2 Απριλίου στην τελετή λήξης στο Δαναό στις 19.00.
Πριν από όλα αυτά όμως, η σημερινή μέρα παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον καθώς σχετίζεται με ένα αφιέρωμα- φόρο τιμής στον Μισέλ Δημόπουλο, προσωπικότητα του ελληνογαλλικού κινηματογράφου, που υπήρξε διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του FFF στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Ανοιχτό στο κοινό, το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Γαλλικού Ινστιτούτου και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα (ΕΡΤ) στην εκπομπή «Μένουμε Πρώτο» που παρουσιάζει η Έλενα Καραγιάννη. Στη συζήτηση συμμετέχουν ο διανομέας ταινιών Ζήνος Παναγιωτίδης, η σκηνοθέτης Πέννυ Παναγιωτοπούλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» Λουκάς Κατσίκας, και η Έρση Σωτηροπούλου, συγγραφέας και ποιήτρια, καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής Κριτών του Επιτροπής Κριτών του 25ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.