- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε ο Θάνος Παπαδόπουλος, ο τεντιμπόι του ελληνικού κινηματογράφου
Ο ηθοποιός συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό
Ο ρόλος του Θάνου Παπαδόπουλου ως τεντιμπόι στην εμβληματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Νόμος 4000» (1962), παραμένει ανεξίτηλος
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θάνος Παπαδόπουλος στα 86 του, ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Καραγιώργης, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο ηθοποιό.
Ο Θάνος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Ο ρόλος του ως «τεντιμπόι» στην εμβληματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Νόμος 4000» (1962), παραμένει ανεξίτηλος στη μνήμη των κινηματογραφόφιλων. Η σκηνή διαπόμπευσης από την αστυνομία, με βάση τον τότε ομώνυμο νόμο, ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές και πολυσυζητημένες της εποχής.
Ο ηθοποιός συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό. Ξεχώρισε επίσης για τον ρόλο του στη δημοφιλή ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1967) του Αλέκου Σακελλάριου, όπου υποδύθηκε ένα από τα τρία παιδιά του Λάμπρου Κωνσταντάρα.
Η φιλμογραφία του Θάνου Παπαδόπουλου περιλαμβάνει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές παραγωγές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Βίβα Ρένα» (1967), «Η Χαρτορίχτρα» (1967), «Το πιο λαμπρό μπουζούκι» (1968), «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (1971), «Μαντώ Μαυρογένους» (1971), «Ο μάγκας με το τρίκυκλο» (1972) και «Αέρα, αέρα, αέρα» (1972).
Με μακρά καριέρα στις ελληνικές ταινίες της εποχής, ο Θάνος Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής του, αφήνοντας το προσωπικό του στίγμα σε μια εποχή που σημάδεψε τη λαϊκή κουλτούρα της χώρας.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό που τον θυμάται για την ερμηνεία και την αυθεντικότητά του.
Ο Θανάσης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θήβα το 1938. Ο Νίκος Καραγιώργης έγραψε για αυτόν στο facebook:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.