Κινηματογραφος

Ζωικό βασίλειο: Άνθρωποι και ζώα

Στο κοντινό μέλλον, μια μυστηριώδης ασθένεια πλήττει αρκετούς ανθρώπους και τους μεταλλάσσει σε υβρίδια ανθρώπων-ζώων.

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 918
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Le Regne Animal

Κριτική για την ταινία Ζωικό βασίλειο (Le Regne Animal), σε σκηνοθεσία Τομά Καγιέ. Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρίς, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Πολ Κιρσέρ

Στο κοντινό μέλλον, μια μυστηριώδης ασθένεια πλήττει αρκετούς ανθρώπους και τους μεταλλάσσει σε υβρίδια ανθρώπων-ζώων. Ο Φρανσουά βλέπει τη σύζυγό του να αρρωσταίνει και να εξαφανίζεται. Μαζί με τον 16χρονο γιο του αρχίζουν να την αναζητούν.

THE ANIMAL KINGDOM International Trailer (2024)

Η ταινία του Τομά Καγιέ, που ήταν υποψήφια για 15 βραβεία Σεζάρ (συνολικά 5 νίκες), παρ’ ότι σε μεγάλο βαθμό εξαρτά τη δυναμική της από την κεντρική μεταφυσική ιδέα, καταφέρνει να είναι άκρως ρεαλιστική και συγκινητική. Εύσημα αξίζουν στην προσεγμένη σκηνοθεσία, που κρατά την ισορροπία μεταξύ θρίλερ και δράματος. Ενώ η παρουσία του Ρομέν Ντουρίς υπηρετεί με συνέπεια το άγχος του ανθρώπου που βλέπει από τη μια στιγμή στην άλλη τη ζωή του όχι απλώς να παίρνει απρόσμενη τροπή, αλλά στην κυριολεξία να διαλύεται. Κάποιοι αχρείαστοι διδακτισμοί στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, ενώ το προβλέψιμο σχόλιο για την ανοχή στη διαφορετικότητα χρειαζόταν επιπλέον δουλειά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρήνη Βουρλούμη: «Αλλού ο δρόμος» - Η Αθήνα μέσα από τα μάτια τριών οδηγών ταξί
Ειρήνη Βουρλούμη: Οι οδηγοί ταξί βιώνουν την πόλη σαν ένα διαρκές πέρασμα από τη μία ζωή στην άλλη

Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY