- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε δημοπρασία η πίστα από το «Saturday Night Fever» με τον Τζον Τραβόλτα
Αναμένεται να πουληθεί για 300.000 δολάρια
Η πίστα από το «Saturday Night Fever» με τον Τζον Τραβόλτα έχει μήκος περίπου 7 μέτρα επί 5 μέτρα και διαθέτει 288 λαμπτήρες
Με τα πολύχρωμα φώτα που αναβοσβήνουν, η πίστα από το «Saturday Night Fever» παρείχε το τέλειο σκηνικό για τον χαρακτήρα του Τζον Τραβόλτα, τον Τόνι Μανέρο, προκειμένου να επιδείξει και να αναδείξει τις εμβληματικές πλέον groovy χορευτικές κινήσεις του με το λευκό του πουκάμισο.
Ο Τζον Τραβόλτα χόρεψε στο Saturday Night Fever πριν 50 χρόνια
Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, η πίστα «πρωταγωνιστεί» στην πώληση αντικειμένων «Hollywood Legends», που θα πραγματοποιηθεί από τη Julien's Auctions μεταξύ 12 και 15 Ιουνίου στο Λος Άντζελες αλλά και διαδικτυακά. Αναμένεται να πουληθεί για 300.000 δολάρια.
Η πίστα έχει μήκος περίπου 7 μέτρα επί 5 μέτρα και διαθέτει 288 λαμπτήρες για τη δημιουργία των μοτίβων που αναβοσβήνουν, αναφέρει η Julien's Auctions στην καταχώρισή της.
Κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία και τοποθετήθηκε στο Odyssey Disco του 2001 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου έγιναν πολλές από τις σκηνές που γυρίστηκαν. Μετά το γύρισμα, η πίστα παρέμεινε στο κλαμπ μέχρι να κλείσει, οπότε αγοράστηκε από έναν υπάλληλο.
Light-up dancefloor from 'Saturday Night Fever' expected to sell for $300,000 | Click on the image to read the full story https://t.co/WgVl2NkxNL
— WMUR TV (@WMUR9) May 23, 2024
Τζον Τραβόλτα: Υποψήφιος για Όσκαρ για το Saturday Night Fever
Η ερμηνεία του Τραβόλτα ως Τόνι Μανέρο - ενός Ιταλοαμερικάνου από το Μπρούκλιν που ξεφεύγει από τις κοινωνικές εντάσεις της γειτονιάς του χορεύοντας στην τοπική ντισκοτέκ – τού χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Η ταινία «Saturday Night Fever» και το πιασάρικο σάουντρακ της από τους Bee Gees, βοήθησαν την ντίσκο να ξανα κερδίσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η κυριαρχία της εξασθενούσε.
Το soundtrack περιλάμβανε νέες επιτυχίες των Bee Gees όπως «Stayin' Alive», «Night Fever» και «You Should Be Dancing», έγινε το soundtrack με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς στα 21α βραβεία Grammy το 1979 και προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 2012, εδραιώνοντας την πολιτιστική του σημασία.
So the actual dance floor from Saturday Night Fever is up for sale at action. Anybody fancy chipping at a snip at £300,000 pic.twitter.com/loVeQJKqr4
— Sir Johnny OBE (@Farmer_Boycie) May 22, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.