Κινηματογραφος

Σε δημοπρασία η πίστα από το «Saturday Night Fever» με τον Τζον Τραβόλτα

Αναμένεται να πουληθεί για 300.000 δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ανδρας, γυναικά χορευουν
Ο Τζον Τραβόλτα πρωταγωνίστησε στην ταινία Saturday Night Fever μαζί με την Κάρεν Γκόρνεϊ το 1977

Η πίστα από το «Saturday Night Fever» με τον Τζον Τραβόλτα έχει μήκος περίπου 7 μέτρα επί 5 μέτρα και διαθέτει 288 λαμπτήρες

Με τα πολύχρωμα φώτα που αναβοσβήνουν, η πίστα από το «Saturday Night Fever» παρείχε το τέλειο σκηνικό για τον χαρακτήρα του Τζον Τραβόλτα, τον Τόνι Μανέρο, προκειμένου να επιδείξει και να αναδείξει τις εμβληματικές πλέον groovy χορευτικές κινήσεις του με το λευκό του πουκάμισο.

πιστα χορου, χρωματα, φωτα
Η πίστα από το «Saturday Night Fever» αναμένεται να πουληθεί για 300.000 δολάρια σε δημοπρασία ©Χ/Farmer_Boycie

Ο Τζον Τραβόλτα χόρεψε στο Saturday Night Fever πριν 50 χρόνια

Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, η πίστα «πρωταγωνιστεί» στην πώληση αντικειμένων «Hollywood Legends», που θα πραγματοποιηθεί από τη Julien's Auctions μεταξύ 12 και 15 Ιουνίου στο Λος Άντζελες αλλά και διαδικτυακά. Αναμένεται να πουληθεί για 300.000 δολάρια.

Η πίστα έχει μήκος περίπου 7 μέτρα επί 5 μέτρα και διαθέτει 288 λαμπτήρες για τη δημιουργία των μοτίβων που αναβοσβήνουν, αναφέρει η Julien's Auctions στην καταχώρισή της.

Κατασκευάστηκε ειδικά για την ταινία και τοποθετήθηκε στο Odyssey Disco του 2001 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου έγιναν πολλές από τις σκηνές που γυρίστηκαν. Μετά το γύρισμα, η πίστα παρέμεινε στο κλαμπ μέχρι να κλείσει, οπότε αγοράστηκε από έναν υπάλληλο.

Τζον Τραβόλτα: Υποψήφιος για Όσκαρ για το Saturday Night Fever

Η ερμηνεία του Τραβόλτα ως Τόνι Μανέρο - ενός Ιταλοαμερικάνου από το Μπρούκλιν που ξεφεύγει από τις κοινωνικές εντάσεις της γειτονιάς του χορεύοντας στην τοπική ντισκοτέκ – τού χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η ταινία «Saturday Night Fever» και το πιασάρικο σάουντρακ της από τους Bee Gees, βοήθησαν την ντίσκο να ξανα κερδίσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η κυριαρχία της εξασθενούσε.

Money Talks: Saturday Night Fever disco floor up for auction

Το soundtrack περιλάμβανε νέες επιτυχίες των Bee Gees όπως «Stayin' Alive», «Night Fever» και «You Should Be Dancing», έγινε το soundtrack με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς στα 21α βραβεία Grammy το 1979 και προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Καταγραφής στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου το 2012, εδραιώνοντας την πολιτιστική του σημασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Summer Μovies 2024: Το πάρτι μόλις άρχισε
Summer Μovies 2024: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι

Πέρυσι ζήσαμε το πιο πετυχημένο κινηματογραφικό καλοκαίρι των τελευταίων ετών χάρη στο σαρωτικό πέρασμα του φαινομένου «Barbenheimer». Φέτος ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά…

Ο κακός ηθοποιός: Βιασμός στα γυρίσματα της ταινίας. Ή μήπως όχι;
Ο κακός ηθοποιός: Βιασμός στα γυρίσματα της ταινίας. Ή μήπως όχι;

Ένα σφιχτοδεμένο και καλογυρισμένο δράμα που σοκάρει ως έναν βαθμό, αλλά από τη στιγμή που η εικόνα (ως προς το τι έχει πραγματικά συμβεί) γίνεται ξεκάθαρη, το ενδιαφέρον ατονεί

Το καλοκαίρι της Κάρμεν: Μια ανάλαφρη, δροσερή, queer κωμωδία
Το καλοκαίρι της Κάρμεν: Μια ανάλαφρη, δροσερή, queer κωμωδία

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής υπογράφει ακόμη ένα τίμιο φιλμ, με ιδέες σατιρικά βέλη προς μια παρεξηγημένη συνθήκη ζωής, αλλά κι ένα ευρηματικό τέχνασμα γύρω από τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.