- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το εμβληματικό Cine Paris επαναλειτουργεί από το Cinobo
Ο ιστορικός κινηματογράφος της Πλάκας επανέρχεται ανανεωμένος
Cine Paris: Το Cinobo αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικού θερινού κινηματογράφου της Αθήνας - Παραδίδεται ανακαινισμένος στο σινεφίλ κοινό.
Από τη δεκαετία του ’20, το Cine Paris στην Πλάκα έφερνε το σινεμά κάτω από την Ακρόπολη. Μετά από 4 χρόνια που παρέμεινε κλειστό, το εμβληματικό Cine Paris επιστρέφει ανανεωμένο, έναν αιώνα μετά το ξεκίνημά του, υπό την επιμέλεια της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo, για να φιλοξενήσει τις πιο αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες στην πιο μαγική ατμόσφαιρα.
Cinobo: Επαναλειτουργεί το Cine Paris
Το Cine Paris βρίσκεται στην ταράτσα του χαρακτηρισμένου ως νεότερου μνημείου κτιρίου του Stelios Philanthropic Foundation της οδού Κυδαθηναίων 22, που διαθέτει μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας.
Το Cinobo ανέλαβε την επαναλειτουργία του ιστορικού θερινού σινεμά και μετά από δουλειά μηνών, παραδίδει το Cine Paris πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και πλέον προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.
Στόχος της ομάδας του Cinobo ήταν να παραμείνει πιστή στην παράδοση και το ύφος των κλασικών χαρακτηριστικών καλοκαιρινών κινηματογράφων που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αθήνας. Το brand και design επιμελήθηκε το MB STUDIO του Μίλτου Μπότη, την αρχιτεκτονική πρόταση το γραφείο SpatialArchitecture + Design των Βασιλίνα Καούρη και Μάρω Κρούσκα και τη μελέτη φωτισμού ο Γιώργος Τέλλος και η εταιρία του Lighting Art.
Το σινεμά εξοπλίστηκε με σύγχρονη μηχανή προβολής υψηλών προδιαγραφών, περιμετρικά ηχεία για Dolby 7.1 ήχο, καθώς και με νέα οθόνη για τις βέλτιστες συνθήκες προβολής.
Το Cine Paris μπαίνει στη νέα εποχή του με κλασικό και σύγχρονο σινεμά
Ξεκινώντας το Σάββατο 11 Μαΐου με τις προβολές των Ποτέ την Κυριακή του Ζυλ Ντασέν με τη Μελίνα Μερκούρη και Οι Αντίπαλοι του Λούκα Γκουαντανίνο, το Cine Paris μπαίνει στη νέα εποχή του με ένα επιμελημένο πρόγραμμα που εμπνέεται από την ιστορικότητα του χώρου αλλά ταυτόχρονα συμβαδίζει με την επικαιρότητα επιλέγοντας τις καλύτερες σύγχρονες παραγωγές.
Με αυτές τις βάσεις, το πρόγραμμα θα προτείνει κλασικά αριστουργήματα του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά, καθώς και σύγχρονες κυκλοφορίες πρώτης γραμμής, όπως τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Kinds of Kindness, και άλλες φρέσκες επιλογές, όπως το Hit Man του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το απολαυστικό Wicked Little Letters με την Ολίβια Κόλμαν.
Το σινεμά θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 19.30 ώστε οι θεατές να μπορούν να έρθουν έως και μιάμιση ώρα πριν την πρώτη προβολή για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και το ποτό τους στο πλήρως ανακαινισμένο μπαρ που, συνεχίζοντας την παράδοση της προηγούμενης ιδιοκτησίας, θα προσφέρει μεταξύ άλλων πάνω από 30 ετικέτες ουίσκι απο όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, είναι ήδη σε λειτουργία το νέο site του Cine Paris (www.cineparis.gr) μέσα από το οποίο το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για ό,τι σχετικό με τον χώρο και να κλείσει εγκαίρως το εισιτήριό του για τις προβολές της εβδομάδας, ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και στο ταμείο του σινεμά.
Επιπρόσθετα, οι συνδρομητές της πλατφόρμας του Cinobo μπορούν να απολαύσουν δωρεάν σινεμά, εξαργυρώνοντας το Cinobo Pass και στο Cine Paris.
Cine Paris, Κυδαθηναίων 22, 210 3252996, www.cineparis.gr
Instagram: cineparis.athens
Facebook: cineparis.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος δημιουργός μετέτρεψε την τσιγγάνικη κουλτούρα σε κινηματογραφική γλώσσα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λιτός και συνάμα πυκνός νοήματος, ο «νέος» Παβλικόφσκι μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από οχτώ χρόνια με το «Ψυχρός πόλεμος».
Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου 2026
Το χιουμοριστικό μήνυμά του στο Φεστιβάλ Βενετίας
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της
Μέχρι στιγμής, η αιτία θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.
Χοακίν Φίνιξ και Τζόελ Κοέν μεταξύ αυτών που τον στηρίζουν
Η ανησυχία του για τη δημοσιογραφία
Ήταν ο ίδιος σεναριογράφος των ταινιών του και φημιζόταν για την τελειομανία του
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός επανέρχεται στις δηλώσεις του για την ποικιλομορφία του ήρωα
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Δεν χρωστάμε τίποτα σε μια ταινία που δεν μας κερδίζει
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.