Κινηματογραφος

Blade Runner 2099: «Έκλεισε» η Μισέλ Γιο για την πολυαναμενόμενη σειρά της Amazon

H νέα παραγωγή ξεκίνησε τα γυρίσματα στην Πράγα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Γιο: Θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη σειρά «Blade Runner 2099»
Μισέλ Γιο: Θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη σειρά «Blade Runner 2099» © JUSTIN LANE/EPA

Μισέλ Γιο: Θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη σειρά «Blade Runner 2099» - Η νέα μίνι σειρά σε παραγωγή του σκηνοθέτη της αρχικής ταινίας του 1982, Ρίντλεϊ Σκοτ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Μισέλ Γιο θα πρωταγωνιστήσει στην νέα μίνι σειρά του Amazon Prime «Blade Runner 2099» σε παραγωγή του σκηνοθέτη της αρχικής ταινίας «Blade Runner» του 1982, Ρίντλεϊ Σκοτ.

Αν και προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί κανένα στοιχείο για το ρόλο της σταρ ή για την πλοκή, ο τίτλος υπονοεί ότι η σειρά θα εκτυλίσσεται 50 χρόνια μετά το sequel της ταινίας του Σκοτ «Blade Runner 2049», το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ και έκανε πρεμιέρα το 2017.

Μισέλ Γιο: Θα πρωταγωνιστήσει στην πολυαναμενόμενη σειρά «Blade Runner 2099»

Σημειώνεται ότι το διάσημο franchise επιστημονικής φαντασίας είναι βασισμένο στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Φίλιπ Κ. Ντικ «Do Androids Dream of Electric Sheep?» που κυκλοφόρησε το 1968.

Η νέα παραγωγή των Alcon Entertainment και Scott Free Productions, ξεκίνησε τα γυρίσματα πρόσφατα στην Πράγα μετά από καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους, λόγω της περσινής διπλής απεργίας στο Χόλυγουντ.

Σύμφωνα με το Deadline, η Σίλκα Λουίζα θα είναι η showrunner και εκτελεστική παραγωγός της σειράς. Ο Τζόναθαν Βαν Τούλεκεν θα αναλάβει την σκηνοθεσία και την εκτελεστική παραγωγή μαζί με τον Στίβεν Τζόνσον των δύο πρώτων επεισοδίων. Η Film United είναι η εταιρεία παραγωγής στην Πράγα.

Πριν από λίγες ημέρες η Μισέλ Γιο, η οποία είναι η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου με την ταινία «Everything Everywhere All at Once», τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.