Κινηματογραφος

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών o 85χρονος σκηνοθέτης με το «Megalopolis»

45 χρόνια μετά τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Αποκάλυψη τώρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Φράνσις Φορντ Κόπολα σε κοντινό πλάνο να χαμογελάει
Στις 17 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών η νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Megalopolis» © ΕΡΑ/CLAUDIO ONORATI

Ο Κόπολα επιστρέφει φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με την ταινία «Megalopolis»

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία «Megalopolis», 45 χρόνια μετά τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικά του για την ταινία «Αποκάλυψη τώρα» (1979), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής (γενικός επιτετραμμένος) του εν λόγω κινηματογραφικού φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο 85χρονος γίγαντας του κινηματογράφου είχε κερδίσει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα το 1974 με την ταινία «Η συνομιλία». Το 77ο Φεστιβάλ των Καννών, το σημαντικότερο στον κόσμο για την 7η τέχνη, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου.

Megalopolis: Τι γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η ταινία, της οποίας ο τίτλος θυμίζει το «Metropolis» (1928) του Φριτς Λανγκ, την πρώτη δηλαδή επική ταινία επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκε ποτέ, θα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, μετά από μια μεγάλη καταστροφή που την έχει αφήσει ερείπιο. Στο κέντρο της ιστορίας θα βρίσκεται η Τζούλια (την οποία θα υποδύεται η ηθοποιός Νάταλι Εμάνιουελ), μια γυναίκα που διχάζεται μεταξύ των ιδεών του κλασικιστή πατέρα της, Φρανκ, και του φουτουριστή αρχιτέκτονα ερωμένου της, Σίζαρ (τον οποίο θα υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ), ο οποίος θέλει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη σαν μία πόλη του μέλλοντος.

Το καστ θα συμπληρώνουν άλλοι διάσημοι ηθοποιοί, όπως η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Τζιανκάρλο Εσποσίτο, ο Λόρενς Φίσμπερν, η Κλόε Φάινμαν, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Σία Λε Μπουφ, ο Τζέισον Σουόρτσμαν και ο Τζον Βόιτ, μεταξύ άλλων.

Όπως έχουν υποστηρίξει ηθοποιοί και άνθρωποι του κύκλου του Κόπολα, ο σκηνοθέτης στριφογύριζε την ιδέα στο μυαλό του εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από το 1982, σύμφωνα με τον ηθοποιό Ρομπ Λόου.

Το τρίτο μέρος της τριλογίας του «Νονού», η μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος τρόμου του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας» (1992), με τον Γκάρι Όλντμαν στον ομώνυμο ρόλο, όπως και άλλες παραγωγές τις οποίες ο Κόπολα ανέλαβε στο μεταξύ, πήγαν πίσω το πρότζεκτ της «Megalopolis». Χωρίς να έχουμε ακόμα αρκετές πληροφορίες για την ταινία, μοιάζει να πρόκειται για το «κύκνειο άσμα» του 84χρονου πλέον σκηνοθέτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ