Κινηματογραφος

Συνταξιοδοτείται ο Γούντι Άλεν αν δεν βρει χορηγό για την επόμενη ταινία του

«Αν κάποιος εμφανιστεί και πει ότι θέλει να με στηρίξει, θα το σκεφτώ σοβαρά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γούντι Άλεν εξέφρασε την επιθυμία του να παύσει την κινηματογραφική του καριέρα αν δεν βρει χρήματα για την επόμενη ταινία του
Η Valerie Lemercier, ο Woody Allen και η Lou de Laage στην προβολή του «Coup de Chance» στη Βενετία © ΕΡΑ/ETTORE FERRARI

Ο Γούντι Άλεν εξέφρασε την επιθυμία του να παύσει την κινηματογραφική του καριέρα αν δεν βρει χρήματα για την επόμενη ταινία του

Ο Γούντι 'Αλεν άφησε για άλλη μια φορά να εννοηθεί ότι αποσύρεται από την κινηματογραφική βιομηχανία, δηλώνοντας ότι «αμφιταλαντεύεται» για το αν θα γυρίσει μία ακόμη ταινία μετά την κυκλοφορία στην Αμερική του περσινού «Coup de Chance», (Χτύπημα της Τύχης), η πρώτη του δημιουργία που είναι γυρισμένη στη γαλλική γλώσσα.

Official Trailer - Coup De Chance - Woody Allen Movie

Γούντι Άλεν: Δεν θέλω να ζητάω χρήματα για να γυρίζω ταινίες

Σε συνέντευξή του στο Air Mail, σύμφωνα με τον Guardian, ο 88χρονος σκηνοθέτης ρωτήθηκε αν το γαλλόφωνο ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Βαλερί Λεμερσιέ, Νιλς Σνάιντερ, Λου ντε Λαάζ και Μελβίλ Πουπό θα είναι η τελευταία του παραγωγή.

«Αμφιταλαντεύομαι σχετικά με αυτό», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλω να βγω για να μαζέψω χρήματα. Το βρίσκω πολύ ενοχλητικό αυτό. Ωστόσο, αν κάποιος εμφανιστεί και πει ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε την ταινία, τότε θα το σκεφτώ σοβαρά. Πιθανότατα δεν θα είχα τη δύναμη να πω όχι, επειδή έχω τόσες πολλές ιδέες», ανέφερε.

Συνταξιοδοτείται ο Γούντι Άλεν αν δεν βρει χορηγό για την επόμενη ταινία του
Ο Woody Allen σε συναυλία στο Voll-Damm Barcelona Jazz Festival στη Βαρκελώνη © ΕΡΑ/LILI BONMATI

Ο Γούντι Άλεν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Το «Coup de Chance» είναι η 50ή ταινία του Γούντι Άλεν και προέκυψαν δυσκολίες στη διανομή της για τις αμερικανικές αίθουσες μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2023, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Σημειώνεται ότι μετά το #MeToo, ο σκηνοθέτης έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από το Χόλυγουντ λόγω των ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης του, Ντίλαν Φάροου, το 1992.

Ωστόσο σε συνέντευξή της στους New York Times λίγες ημέρες νωρίτερα, η μικρότερη αδελφή του και παραγωγός Λέτι 'Αρονσον αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος «εργάζεται πάνω σε ένα νέο σενάριο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ