Κινηματογραφος

Ο Christian Bale μεταμορφώνεται σε Φρανκενστάιν στη νέα ταινία της Maggie Gyllenhaal

Το «The Bride» διαδραματίζεται στο Σικάγο της δεκαετίας του 1930

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «The Bride» διαδραματίζεται στο Σικάγο της δεκαετίας του 1930
Ο Christian Bale θα είναι το επόμενο τέρας του Φρανκενστάιν © Instagram / mgyllenhaal

Ο Christian Bale μεταμορφώνεται σε Φρανκενστάιν στη νέα ταινία  της Maggie Gyllenhaal - Το «The Bride» διαδραματίζεται στο Σικάγο της δεκαετίας του 1930

Ο Christian Bale είναι το τέρας του Φρανκενστάιν σε μια πρώτη ματιά στη νέα ταινία της Maggie Gyllenhaal, «The Bride». Η σκηνοθέτης, η οποία συνεργάζεται με τη Warner Bros για αυτή την ταινία εποχής, μοιράστηκε στο Instagram εικόνες από πρόσφατα δοκιμαστικά. Ο Bale κάνει το ντεμπούτο του δίπλα στην υποψήφια για Όσκαρ Jessie Buckley (για την ταινία «The Lost Daughter» της Gyllenhaal) στο ρόλο της ομώνυμης νύφης.

Μαζί με τον Bale και την Buckley πρωταγωνιστεί και η Penélope Cruz

Η Gyllenhaal συγκέντρωσε τους καλύτερους ηθοποιούς για το «The Bride». Μαζί με τον Bale και την Buckley πρωταγωνιστούν οι Penélope Cruz, Peter Sarsgaard και Annette Bening. Το συνεργείο της ταινίας περιλαμβάνει τον κινηματογραφιστή του «Joker» Lawrence Sher.

Το «The Bride» διαδραματίζεται στο Σικάγο της δεκαετίας του 1930 και δίνει μια διαφορετική κατεύθυνση στο θρυλικό βιβλίο «Φρανκενστάιν». Μια δολοφονημένη νεαρή γυναίκα (Buckley) επιστρέφει στη ζωή, αλλά η νέα της ταυτότητα εκπλήσσει τους δημιουργούς της καθώς λαχταρά για ρομάντζο και παράλληλα πυροδοτεί ένα ριζοσπαστικό κοινωνικό κίνημα.

Η ταινία είναι η δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια της Gyllenhaal. Η πρώτη της ήταν το «The Lost Daughter», το οποίο κυκλοφόρησε στο Netflix με πολύ καλές κριτικές το 2021. Η ταινία κέρδισε τρεις υποψηφιότητες στα 94α Όσκαρ: Α' Γυναικείου Ρόλου (Olivia Colman), Β' Γυναικείου Ρόλου (Buckley) και καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Ο Guillermo del Toro γυρίζει το δικό του Φρανκενστάιν

Το «The Bride» της Gyllenhaal δεν είναι η μόνη ταινία Φρανκενστάιν που κυκλοφορεί. Ο Guillermo del Toro γυρίζει αυτή τη στιγμή το δικό του Φρανκενστάιν, με πρωταγωνιστή τον σταρ του «Euphoria» και του «Saltburn» Jacob Elordi ως το εμβληματικό τέρας. Η ταινία του Del Toro θα κυκλοφορήσει από το Netflix και θα συμμετέχουν οι Oscar Isaac, Mia Goth, Lars Mikkelsen, David Bradley Christian Convery, Charles Dance και Christoph Waltz.

Η Warner Bros θα κυκλοφορήσει το «The Bride» της Gyllenhaal στις αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου 2025.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ