Κινηματογραφος

Στο ποταμόπλοιο: Η περσινή Χρυσή Άρκτος για ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης

Οι υπεύθυνοί για τους ενήλικες πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές, προσφέρουν την ευκαιρία στους ασθενείς να αναρρώσουν

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 908
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο ποταμόπλοιο
Στο ποταμόπλοιο

Άγρια φύση: Κριτική για την ταινία του Νικολά Φιλιμπέρ σε σκηνοθεσία-φωτογραφία-μοντάζ και σενάριο Λίντα Ντε Ζίτερ, Νικολά Φιλιμπέρ

Το Adamant είναι μια πλωτή κατασκευή που βρίσκεται στον Σηκουάνα και φιλοξενεί ενήλικες πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές. Οι υπεύθυνοί του προσφέρουν την ευκαιρία στους ασθενείς να αναρρώσουν, αλλά και να βρουν τον χώρο για να αναπτύξουν δεξιότητες και να συνθέσουν μια ομάδα που αναλύει τα όσα πραγματικά τους ενδιαφέρουν.

Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου 2023 είναι μια ανθρώπινη και διαφωτιστική ταινία γύρω από το ζήτημα της ψυχικής υγείας, αλλά και μια συγκινητική μαρτυρία για το τι συμβαίνει στο μυαλό και την ψυχή αυτών των ανθρώπων. Το φιλόξενο Adamant λαμβάνει τα χαρακτηριστικά ενός σπάνιου δώρου για τους άτυχους αυτής της ζωής που είδαν τον κόσμο τους να διαλύεται απότομα και βίαια. Χωρίς περιττά στολίδια ή βαρύγδουπους συμβολισμούς, η κάμερα του Νικολά Φιλιμπέρ στέκει με τρυφερότητα απέναντι στους ιδιοσυγκρασιακούς «ήρωες» του φιλμ και τους ακούει με ειλικρίνεια να εξομολογούνται τις ιστορίες τους.

Στο Ποταμόπλοιο (On The Adamant) Trailer | GR Subs | Cinobo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ