Κινηματογραφος

Η Jamie Lee Curtis φόρεσε βραχιόλι με τη Νίκη της Σαμοθράκης στη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ

«Με οδήγησε στη μελέτη της αρχαίας ιστορίας» τόνισε η σχεδιάστρια Cathy Waterman

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όσκαρ 2024: Η εμφάνιση της Jamie Lee Curtis - «Με οδήγησε στη μελέτη της αρχαίας ιστορίας» τόνισε η σχεδιάστρια Cathy Waterman

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έλαβε χώρα η λαμπερή 96η τελετή των Όσκαρ όπου σάρωσε το «Oppenhaimer» αλλά το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου. Εκτός όμως από τους νικητές, οι ενδυμασίες των σταρ του Χόλιγουντ μαγνητίζουν κάθε φορά τα βλέμματα με την εισοδό τους στο κόκκινο χαλί για τα βραβεία της Ακαδημίας. Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν και η Jamie Lee Curtis με το χρυσό βραχιόλι της που απεικόνιζε τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Η ηθοποιός και συγγραφέας ήταν από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί και το βραχιόλι της, έκλεψε τις εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα χρυσό βραχιόλι που φέρει την υπογραφή της σχεδιάστριας Cathy Waterman και δείχνει επάνω του τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Μάλιστα και οι δύο γυναίκες έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιρροή που είχαν για το βραχιόλι και την ιστορία γύρω από την επίσκεψή τους στο μουσείου του Λούβρου.

«Η φτερωτή νίκη ήταν η γιορτή μιας νίκης, όχι ξεκάθαρη από την ιστορία της, αλλά cool. Λατρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε γι' αυτήν. Την είδα για πρώτη φορά στο Λούβρο όταν ήμουν έφηβη. και έκανε κάτι αξιοσημείωτο συνέβη για εμένα εκείνη τη στιγμή. Μου έδειξε ότι υπήρχε ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος εκεί έξω και με οδήγησε σε μια μελέτη της αρχαίας ιστορίας. Τι έμπνευση ήταν για μένα. Είναι τιμή μου που το φοράς, Jamie» έγραψε η Cathy Waterman.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @cathywaterman

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι έργο άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ναό των «Μεγάλων Θεών» ή Καβείρων στη Σαμοθράκη, και παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη. Το γλυπτό εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884, ενώ χρονολογείται από το 190 π.Χ.. Είναι κατασκευασμένο από λευκό παριανό μάρμαρο και θεωρείται το διασημότερο μνημείο του μουσείου του Λούβρου.