Κινηματογραφος

Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ξανά μαζί για την πέμπτη τους ταινία

Ένα remake βασισμένο σε θρίλερ του Ακίρα Κουροσάβα

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ξανά μαζί για την πέμπτη τους ταινία
Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον παρακολουθούν έναν αγώνα ΝΒΑ © ΕΡΑ / LARRY W. SMITH

Οι Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ξανά μαζί για την πέμπτη τους ταινία. Πρόκειται για ένα remake του High and Low του Ακίρα Κουροσάβα από το 1963

Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον σκοπεύουν να συνεργαστούν ξανά για πέμπτη φορά στην καριέρα τους. Σύμφωνα με το Deadline, ο 66χρονος Λι και ο 69χρονος Ουάσιγκτον θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το επερχόμενο θρίλερ της Apple Original Films και της A24, με τίτλο «High and Low», με τον Ουάσιγκτον να πρωταγωνιστήσει και τον Λι να είναι ο σκηνοθέτης.

High and Low (Tengoku to Jigoku) 1963 trailer with subtitles

High and Low: Ένα remake της ομώνυμης ταινίας του Ακίρα Κουροσάβα

Η ταινία είναι ένα remake του ομώνυμου αστυνομικού θρίλερ του θρυλικού Ιάπωνα σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα του 1963 και ακολουθεί ένα στέλεχος μιας εταιρείας υποδημάτων που πέφτει θύμα εκβιασμού, όταν ο γιος του σοφέρ του αιχμαλωτίζεται κατά λάθος και πιάνεται όμηρος. Αρχικά, ο πατέρας πιστεύει ότι ήταν ο γιος του που απήχθη, αλλά τελικά θα πρέπει να πάρει την απόφαση αν θα σώσει το παιδί κάποιου άλλου.

Spike Lee, Denzel Washington reuniting for adaptation of Kurosawa’s ‘High and Low’

Ενώ το «High and Low» θα είναι η δεύτερη ταινία του Ντένζελ Ουάσιγκτον για την Apple και την A24 μετά το «The Tragedy of Macbeth» του 2021, σηματοδοτεί την πέμπτη συνεργασία του με τον Σπάικ Λι. Το δίδυμο συνεργάστηκε για πρώτη φορά στο θρίλερ του 1990 «Mo' Better Blues», το οποίο ακολούθησε η βιογραφική ταινία του 1992 «Malcolm X», το αθλητικό δράμα του 1998 «He Got Game» και η ταινία ληστείας του 2006 «Inside Man».

Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ξανά μαζί για την πέμπτη τους ταινία
© ΕΡΑ / JASON SZENES

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα πρωταγωνιστήσει στο Gladiator 2

Ο Ουάσιγκτον θα πρωταγωνιστήσει φέτος στο sequel «Gladiator 2», που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Ο Λι εν τω μεταξύ τίμησε την κληρονομιά της φιλμογραφίας του στην έκθεση του Μουσείου του Μπρούκλιν με τίτλο «Spike Lee: Creative Sources», που άνοιξε τον περασμένο Οκτώβριο. Η τελευταία ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη ήταν το υποψήφιο για Όσκαρ «Da 5 Bloods», το οποίο κυκλοφόρησε το 2020.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ