Κινηματογραφος

Η «Ζώνη ενδιαφέροντος» θριάμβευσε στα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Λονδίνου - Ταινία της χρονιάς

Υποψήφιο για 5 Όσκαρ το ιστορικό δράμα του Τζόναθαν Γκλέιζερ

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ιστορικό δράμα «Ζώνη ενδιαφέροντος» ανακηρύχθηκε Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου - Οι νικητές των βραβείων.
Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου το «Ζώνη Ενδιαφέροντος» © a24

Το ιστορικό δράμα «Ζώνη ενδιαφέροντος» ανακηρύχθηκε Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου - Οι νικητές των βραβείων.

Η ιστορική δραματική ταινία για το Ολοκαύτωμα «Ζώνη Ενδιαφέροντος» ανακηρύχθηκε Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film Critics' Circle).

Το ιστορικό δράμα «Ζώνη ενδιαφέροντος» ανακηρύχθηκε Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου - Οι νικητές των βραβείων.
Η Σάντρα Χούλερ συμπρωταγωνιστεί ως η «βασίλισσα του Άουσβιτς» στη «Ζώνη Ενδιαφέροντος» © a24

«Ζώνη ενδιαφέροντος»: Ταινία της Χρονιάς το φιλμ για το Ολοκαύτωμα

Το οδυνηρό πορτρέτο μιας οικογένειας που ζει σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο Άουσβιτς σκηνοθέτησε ο Βρετανός Τζόναθαν Γκλέιζερ, ο οποίος αναδείχθηκε Καλύτερος Σκηνοθέτης.

ΖΩΝΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (THE ZONE OF INTEREST) - Trailer Greek Subs

Στην ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρτιν Έιμις, πρωταγωνιστεί ο Γερμανός ηθοποιός Κρίστιαν Φρίντελ ως διοικητής του Άουσβιτς, Ρούντολφ Χος, ενώ η Σάντρα Χούλερ υποδύεται τη σύζυγό του, η οποία αποκαλείται ως η «βασίλισσα του Άουσβιτς».

Η ταινία αναγνωρίστηκε επίσης για τη μίξη της μουσικής και του ήχου στην 44η τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Ένωση Κριτικών Λονδίνου: Οι ταινίες που βραβεύτηκαν

Το συγκινητικό δράμα του Άντριου Χέιγκ «All Of Us Strangers» κέρδισε το βραβείο Attenborough Βρετανικής/Ιρλανδικής Ταινία της χρονιάς, με τον πρωταγωνιστή Άντριου Σκοτ να αναδεικνύεται ως Ηθοποιός της Χρονιάς και ο συμπρωταγωνιστής του Πολ Μέσκαλ να ανακηρύσσεται Βρετανός/Ιρλανδός Ερμηνευτής για το σύνολο του έργου του το 2023.

All of Us Strangers | Official Trailer | Searchlight Pictures

Η Έμα Στόουν αναδείχθηκε ηθοποιός της χρονιάς για τον ρόλο της στην ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου και η Ντα 'Βάιν Τζόι Ράντολφ πήρε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο δράμα «The Holdovers».

Ο Τσαρλς Μέλτον κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «May December».

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σελίν Σονγκ, «Past Lives», για την επανασύνδεση παιδικών φίλων, αναδείχθηκε Ξενόγλωσση Ταινία της Χρονιάς και το «The Boy And The Heron» του Χαγιάο Μιγιαζάκι απέσπασε το βραβείο Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

THE BOY AND THE HERON | Official English Trailer

Το βραβείο Καινοτομίας Ντέρεκ Μάλκολμ απονεμήθηκε στον πρωταγωνιστή της ταινίας «Rustin», Κόλμαν Ντομίνγκο, ο οποίος διεκδικεί επίσης το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο του ως ο άνθρωπος που βοήθησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ. και άλλους να οργανώσουν την Πορεία του 1963 στην Ουάσιγκτον.

Η Ένωση Κριτικών του Λονδίνου είναι ο μακροβιότερος οργανισμός κριτικών του Ηνωμένου Βασιλείου, με 210 μέλη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ