Κινηματογραφος

Ferrari: Η βιογραφία του αφεντικού της Φεράρι

Η γνωστή σκηνοθετική μαστοριά του Μάικλ Μαν κεντάει ακόμη κι εδώ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 901
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ferrari

Ferrari: Κριτική για την ταινία του Μάικλ Μαν με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Πάτρικ Ντέμπσι

H ιστορία του Έντζο Φεράρι, μέσα από τη σχέση του με τις δύο γυναίκες της ζωής του (η σύζυγος Λάουρα και η ερωμένη του Λίνα), αλλά και με τις λεπτομέρειες από τη θρυλική κούρσα των «Χιλίων μιλιών» το καλοκαίρι του 1957, που καθόρισε το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας του.

Η γνωστή σκηνοθετική μαστοριά του Μάικλ Μαν κεντάει ακόμη κι εδώ. Παρότι στη βιογραφία του αφεντικού της Φεράρι (τον οποίο υποδύεται με ένα ηθελημένα (;) άψυχο στιλιζάρισμα αλλά και μια υπόγεια γοητεία που διχάζει ο Άνταμ Ντράιβερ) λείπει το δραματουργικό ψαχνό που θα έκανε ακαταμάχητο το φιλμ, κανείς δεν μπορεί να δηλώσει αδιάφορος μπροστά στο εντυπωσιακό θέαμα που ενορχηστρώνει ο δημιουργός της «Έντασης» και του «Collateral, η διαδρομή». Τρομερές οι μηχανοκίνητες σκηνές από τη θρυλική και αιματοβαμμένη κούρσα των «Χιλίων μιλιών» του 1957 και εξαίσια για άλλη μια φορά η ερμηνεία της Κρουζ που αφήνει πίσω της όλους τους συμπρωταγωνιστές της. Το σενάριο βασίζεται στην επίσημη βιογραφία που έγραψε το 1991 για τον Φεράρι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπροκ Γέιτς με τίτλο «Enzo Ferrari: The man, the cars, the races, the machine».

FERRARI - official trailer (greek subs)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ