Κινηματογραφος

Το «Wonka» με τον Timothée Chalamet κέρδισε τη μάχη του Box Office της Πρωτοχρονιάς

Ακολουθούν τα «Aquaman and the Lost Kingdom» και «Migration»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το «Wonka» με τον Timothée Chalamet κέρδισε τη μάχη του Box Office της Πρωτοχρονιάς
Η ταινία «Wonka» με τον Timothée Chalamet κέρδισε 29,5 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις © Instagram / wonkamovie

Το «Wonka» με τον Timothée Chalamet κέρδισε τη μάχη του Box Office της Πρωτοχρονιάς. Ακολουθούν τα «Aquaman and the Lost Kingdom» και «Migration»

Η ταινία «Wonka», το μιούζικαλ φαντασίας που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της εορταστικής περιόδου, έφτασε στην κορυφή του box office την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κλείνοντας το 2023 με μια γλυκιά νότα.

Wonka | Trailer #2

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Timothée Chalamet ως ένας πιο νεανικός Willy Wonka, συγκέντρωσε 22,7 εκατομμύρια δολάρια για το Σαββατοκύριακο και κλείνει με 29,5 εκατομμύρια δολάρια για το εορταστικό τετραήμερο, σύμφωνα με το Variety. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυκλοφορία της Warner Bros. αναμένεται να κερδίσει γύρω στα 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κόστισε 125 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Wonka» με τον Timothée Chalamet κέρδισε τη μάχη του Box Office της Πρωτοχρονιάς
© Instagram / wonkamovie

Το «Aquaman and the Lost Kingdom» ήταν κατώτερο των προσδοκιών

Το «Aquaman and the Lost Kingdom» συνέχισε να «σέρνεται» στα ταμεία, με την ταινία της DC Films να κερδίζει μόνο 18,3 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς και 23,5 εκατομμύρια δολάρια για το τετραήμερο. Η ταινία κόστισε περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και δεκάδες εκατομμύρια ακόμη για το μάρκετινγκ και αναμένεται να αποφέρει κέρδη της τάξης των 250 εκατομυρίων. Συγκριτικά, το πρώτο Aquaman έβγαλε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office, αν και με την βοήθεια της Κίνας, η οποία φαίνεται να γυρνάει την πλάτη της στο Χόλυγουντ το τελευταίο διάστημα.

Aquaman and the Lost Kingdom | Trailer

Η ταινία κλείνει το DC Extended Universe, μια αποτυχημένη προσπάθεια της Warner Bros. να αντιγράψει την επιτυχία της Marvel προτού οι ταινίες κόμικς αρχίσουν κουράζουν το κοινό.

Στην τρίτη θέση, το «Migration» της Universal κέρδισε 17 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο με προϋπολογισμό περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα «The Color Purple» και «Anyone But You» συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Migration | Official Trailer 3

The Color Purple | Official Trailer 3

ANYONE BUT YOU – Official Trailer (HD)

Συνολικά, το εγχώριο αμερικάνικο box office του 2023 ξεπέρασε τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ComScore σε σχέση με τα 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών πωλήσεων εισιτηρίων του 2022, αν και εξακολουθεί να μένει πίσω όσων αφορά στα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια του 2019, το τελευταίο έτος πριν από τον covid. Ο κλάδος ανακάμπτει από την πανδημία, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ