Κινηματογραφος

Ξεκίνησε η διαδικασία συμμετοχής στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν διορία έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκίνησε η διαδικασία συμμετοχής στα Βραβεία Ίρις 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Οι ενδιαφερόμενοι έχουν διορία έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024
© HELLENICFILMACADEMY.GR

Ξεκίνησε η διαδικασία συμμετοχής στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν διορία έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και τα 15α Βραβεία ΙΡΙΣ καλούν τους κύριους παραγωγούς των ταινιών της χρονιάς (μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, σπουδαστικές και Ελληνικής μειοψηφικής συμπαραγωγής) να υποβάλουν τις συμμετοχές τους έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@hellenicfilmacademy.gr, ώστε να λάβουν τις φόρμες συμμετοχής και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και για όλα τα υλικά που θα πρέπει να συνοδεύουν τις συμμετέχουσες ταινίες. Αναφορικά με τις Σπουδαστικές Μικρού Μήκους Ταινίες, την αίτηση μπορούν να κάνουν αποκλειστικά οι σχολές κινηματογράφου και κατ’ εξαίρεση οι σπουδαστές μόνο σε περίπτωση σχολής κινηματογράφου του εξωτερικού.

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή μιας ταινίας σύμφωνα με τον κανονισμό ανάδειξης των Βραβείων ΙΡΙΣ είναι:

α) να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής

β) να διαθέτει πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ή αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης στο ΕΚΚ)

γ) να έχει κάνει την πρώτη της δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα της Ελλάδας, είτε στο πλαίσιο εμπορικής διανομής είτε στο πλαίσιο φεστιβάλ, από 01.01.2023 έως 31.12.2023

Από την τρίτη προϋπόθεση εξαιρούνται οι Σπουδαστικές Μικρού Μήκους Ταινίες για τις οποίες δεν απαιτείται δημόσια προβολή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctoeh61fhkfl)

Για το 2023, η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» σάρωσε τα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το φιλμ της πρωτοεμφανιζόμενης στις μεγάλου μήκους ταινίες, Ασημίνας Προέδρου, η οποία τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, για το σενάριο και τη σκηνοθεσία, καθώς και για την καλύτερη ταινία της χρονιάς, κέρδισε συνολικά δέκα βραβεία.

Πίσω από τις θημωνιές - Backstage και συνεντέξεις από τα γυρίσματα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ