Κινηματογραφος

Το παραδέχεται ο CEO της Disney: «Έχουμε κάνει πάρα πολλά sequels»

Οι θεατές έχουν κουραστεί με τις επαναλήψεις και την έλλειψη πρωτότυπων ιδεών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το παραδέχεται ο CEO της Disney: «Έχουμε κάνει πάρα πολλά sequels». Οι θεατές έχουν κουραστεί με τις επαναλήψεις και την έλλειψη πρωτότυπων ιδεών
Ο CEO της Disney, Bob Iger, υπερασπίστηκε τον μεγάλο αριθμό των sequels που παρήγαγε το στούντιο © ΕΡΑ / NEIL HALL

Το παραδέχεται ο CEO της Disney: «Έχουμε κάνει πάρα πολλά sequels» - Οι θεατές έχουν κουραστεί με τις επαναλήψεις και την έλλειψη πρωτότυπων ιδεών

Ο CEO της Disney, Bob Iger, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό sequel της εταιρίας. Για αρκετά χρόνια, το εμβληματικό στούντιο είχε τρομερή επιτυχία δημιουργώντας πρωτότυπες ταινίες κινουμένων σχεδίων και live-action. Ωστόσο, πρόσφατα οι ταινίες της Disney έχουν επικριθεί ότι στερούνται πρωτοτυπίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές από τις πρόσφατες κυκλοφορίες του στούντιο ήταν remakes, live-action διασκευές ή sequels. Ως αποτέλεσμα, η Disney δυσκολεύεται στο box office και οι θεατές δηλώνουν κουρασμένοι από τις επαναλήψεις.

Bob Iger: I was not seeking to return to Disney at all

Σύμφωνα με το The Wrap, ο Iger, ο οποίος επέστρεψε πέρυσι για να αναλάβει και πάλι τα ηνία της εταιρείας - κολοσσού, μίλησε για τα χαμηλά νούμερα της Disney το 2023 στο box office και στα φαινομενικά ατελείωτα sequels κατά τη διάρκεια ενός Q&A στο συνέδριο DealBook των New York Times. Ο Iger δήλωσε ότι δεν θα ζητούσε συγγνώμη. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το στούντιο μπορεί να έκανε πάρα πολλά.

«Νομίζω ότι δεν θέλω να ζητήσω συγγνώμη που έκανα sequel. Μερικά από αυτά τα πήγαν εξαιρετικά καλά. Και ήταν και καλές ταινίες. Νομίζω ότι υπάρχει λόγος που τα καταφέραμε, πέρα ​​από το marketing. Πρέπει να έχεις μια καλή ιστορία να πεις. Και έχουμε κάνει πάρα πολλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να τα φτιάχνουμε», τόνισε ο Bob Iger.

Γιατί η Disney έχει κάνει τόσα πολλά sequels

Μόνο το 2023, η Disney κυκλοφόρησε το «Ant-Man & The Wasp: Quantumania», το «Indiana Jones and the Dial of Destiny» και ένα live-action remake της Μικρής Γοργόνας και όλα είχαν κακή απόδοση στο box office, προκαλώντας απώλειες περίπου 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η Disney μπορεί να δημιουργεί τόσα πολλά sequels, αλλά ίσως ο πιο προφανής είναι επειδή είναι μια ασφαλής και δοκιμασμένη συνταγή. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το franchise «Toy Story». Ενώ η πρώτη δόση, η οποία κυκλοφόρησε το 1995, είχε μεγάλη επιτυχία, οι επόμενες συνέχειες και τα spinoffs ήταν εξίσου κερδοφόρα και έχουν επίσης λάβει και πολύ καλές κριτικές. Το πιο πρόσφατο, το «Toy Story 4», είχε έσοδα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.

Ενώ η Disney έχει δεχτεί κριτική για τον αριθμό των sequels που έχει κάνει πρόσφατα, το στούντιο δεν σκοπεύει να αλλάξει ρότα. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα «Inside Out 2», «Deadpool 3», «Kingdom of the Planet of the Apes», «Mufasa: The Lion King», «Captain America 4», «Zootopia 2» και τις συνέχειες του Avatar. Υπάρχουν επίσης σχέδια για το «Toy Story 5» και για το «Frozen 3» και 4.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ