Κινηματογραφος

How to have sex: Βρετανική απόβαση στα Μάλια

Η Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ εντοπίζει τις ρωγμές ενός κόσμου που ευνοεί την τοξική αρρενωπότητα και βάζει στο περιθώριο την κουβέντα για την γυναικεία απόλαυση

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια παρέα νεαρών αγγλίδων ταξιδεύει στα Μάλια για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: τρελά μεθύσια, ατελείωτος χορός αλλά και σεξ. Ειδικά για την άβγαλτη Τάρα η μοναδική της επιθυμία μοιάζει να είναι το πώς θα ξεφορτωθεί οριστικά την ανεπιθύμητη παρθενιά της.

Το σκληρό πρόσωπο της ενηλικίωσης παρουσιάζεται με ένα ύπουλο τρόπο και μια τρομακτική σχεδόν αμεσότητα που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφιβολίες ως προς τις προθέσεις της βρετανίδας σκηνοθέτριας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ. Στην εκδοχή του δικού της «greek summer» η ταλαντούχα δημιουργός εντοπίζει τις ρωγμές ενός κόσμου που ευνοεί την τοξική αρρενωπότητα και βάζει στο περιθώριο την κουβέντα για την γυναικεία απόλαυση. Στο βραβευμένο με τον τίτλο του καλύτερου φιλμ για το Ένα Κάποιο Βλέμμα στο φεστιβάλ των Καννών αλλά και με την Χρυσή Αθηνά στις πρόσφατες 29ες Νύχτες Πρεμιέρας «How to have sex» το διονυσιακό γλέντι της πρωταγωνιστικής παρέας, έχει μόνο επιφανειακές ηδονές και οι μετρημένες χαρές των ηρωίδων μοιάζουν ελάχιστες για να βαστάξουν την οδύνη μιας σκληρής δοκιμασίας σαν αυτή που ζει η Τάρα. Μιας παντελώς αχρείαστης δοκιμασίας που παρουσιάζεται αποδραματοποιημένα και μοιάζει σχεδόν με νομοτέλεια για ένα κόσμο παραδομένο στην αφασία, τον κυνισμό και τα παρωχημένα στερεότυπα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα