Κινηματογραφος

Η Cynthia Erivo «είναι πρόσφυγας» στην Ελλάδα

Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία «Drift» που είναι γυρισμένη στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 62224-137655.jpg
    Newsroom
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός Σίνθια Ερίβο (Cynthia Erivo) πρωταγωνιστεί στην indie δραματική ταινία με τίτλο «Drift» η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα.

Είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία και η πρώτη αγγλόφωνη του καταξιωμένου σκηνοθέτη από τη Σιγκαπούρη Άντονι Τσεν (Anthony Chen), βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αλεξάντερ Μαξίκ (Alexander Maksik) «A Marker to Measure Drift» του 2013, σε σενάριο δικό του και της Σουζάν Φάρελ (Susanne Farrell).

Το «Drift» ακολουθεί τη Ζακλίν (Ερίβο), μια Λιβεριανή πρόσφυγα, η οποία καταφεύγει σε ένα ελληνικό νησί μόνη και χωρίς χρήματα και αναπτύσσει φιλία με μία Αμερικανίδα ξεναγό Άλια Σόουκατ( Alia Shawkat) ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από το σκληρό παρελθόν της.

Είναι η πρώτη ταινία σε παραγωγή της βραβευμένης ηθοποιού με καταγωγή από τη Νιγηρία, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο.

«Με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα, είναι πραγματικά σημαντικό να κοιτάξουμε όλους εκείνους που περνούν τέτοιες καταστάσεις που εμείς δεν μπορούμε καν να τις φανταστούμε. Το γεγονός ότι εξακολουθούν να στέκονται όρθιοι, ή ακόμη, κάθε προσπάθεια που κάνουν κάθε μέρα για να προχωρήσουν μπροστά είναι ένα θαύμα», είπε η Ερίβο στο Vanity Fair.

Το πρώτο τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Utopia είναι υπό τους ήχους του «It Would Be», μία συνεργασία της πρωταγωνίστριας με τη Λάουρα Μβιούλα (Laura Mvula).

Tο καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Λούκα Καλβάνι (Luca Calvani), Όνορ Σουίντον Μπερν (Honor Swinton Byrne), Ζέιναμπ Τζα (Zainab Jah), Αμάντα Ντρου (Amanda Drew) και Δωροθέα Μερκούρη.

Σύμφωνα με το IndieWire, η ταινία αναμένεται σε επιλεγμένους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 9 Φεβρουαρίου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα