Κινηματογραφος

Ο κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος στα γυρίσματα του Χάρι Πότερ - Τώρα ο Ντάνιελ Ράντκλιφ τον κάνει ντοκιμαντέρ

O Ντέιβιντ Χολμς ντούμπλαρε τον Ράντκλιφ και τραυματίστηκε σοβαρά στα γυρίσματα της προτελευταίας ταινίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Daniel Radcliffe
© EPA/CAROLINE BREHMAN

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Ντοκιμαντέρ για τον κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος, ενώ τον ντούμπλαρε στις ταινίες «Χάρι Πότερ»

O Ντάνιελ Ράντκλιφ (Daniel Radcliffe) μεταφέρει σε ντοκιμαντέρ για το ΗΒΟ την ιστορία του Ντέιβιντ Χολμς (David Holmes), του κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος ενώ τον ντούμπλαρε κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου - Μέρος 1ο».

Ο Ντέιβιντ Χολμς ήταν ο άνθρωπος που ντούμπλαρε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, μέχρι τη στιγμή που έμεινε παράλυτος έπειτα από ένα ατύχημα στα γυρίσματα.

Το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του Ντέιβιντ Χολμς συνέβη τον Ιανουάριο του 2019. Συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής που οι Θανατοφάγοι και ο Βόλντεμορτ κυνηγούν τον Χάρι και τον Χάγκριντ που πετάνε με μια μηχανή πάνω από τον Λονδίνο.

The Chase to the Burrow | Harry Potter and the Deathly Hallows Pt. 1

Ο Χολμς, ο οποίος σήμερα είναι 42 ετών, είχε σπάσει τον λαιμό του και έμεινε παράλυτος από το στήθος και κάτω.

Ο ηθοποιός και ο κασκαντέρ του συνεργάζονται τώρα στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ντέιβιντ Χολμς: Το αγόρι που έζησε», με τον Ράντκλιφ να αναλαμβάνει τα χρέη παραγωγού. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον Χάρι Πότερ, καθώς εκείνος ήταν στα βιβλία το «αγόρι που έζησε».

Tι θα δούμε στο ντοκιμαντέρ

Στο ντοκιμαντέρ που θα αρχίσει να προβάλλεται τον Νοέμβριο, παρουσιάζονται στιγμές από τη ζωή του Χολμς την τελευταία δεκαετία, στιγμιότυπα από όταν εργαζόταν ως κασκαντέρ, καθώς και συζητήσεις του ίδιου, του Ντάνιελ Ράντκλιφ και άλλων.

«Πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης του κασκαντέρ Ντέιβιντ Χολμς, ενός έφηβου αθλητή-θαύμα από το Έσσεξ της Αγγλίας ο οποίος επελέγη να ντουμπλάρει τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στην πρώτη ταινία Χάρι Πότερ, όταν ο Ντάνιελ ήταν μόλις 11», αναφέρεται στην επίσημη σύνοψη του ΗΒΟ.

DAVID HOLMES: The Boy Who Lived Teaser Trailer | HBO MAX | Daniel Radcliffe | david holmes Trailer |

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, οι δύο τους δημιουργούν έναν άρρηκτο δεσμό, αλλά στην προτελευταία ταινία ένα τραγικό ατύχημα στα γυρίσματα αφήνει τον Nτέιβιντ παράλυτο έπειτα από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, φέρνοντας τα πάνω κάτω στον κόσμο του. Καθώς ο Ντάνιελ και οι στενότεροι κασκαντέρ συνάδελφοί του συσπειρώνονται για να στηρίξουν τον Ντέιβιντ και την οικογένειά του τη στιγμή της ανάγκης τους, είναι το εξαιρετικό πνεύμα ανθεκτικότητας του Ντέιβιντ που γίνεται η μεγαλύτερη πηγή δύναμης και έμπνευσης».

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει «όχι μόνο τα επιτεύγματά μου μπροστά από την κάμερα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζω κάθε ημέρα και τη στάση ζωής που υιοθέτησα μετά το ατύχημα», δήλωσε ο ίδιος Ντέβιντ Χολμς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ράντκλιφ και ο Χολμς συνεργάζονται μετά τις ταινίες Harry Potter. Το 2020 ένωσαν τις δυνάμεις τους για το podcast «Cunning Stunts», το οποίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άλλους κασκαντέρ σε όλο το Χόλιγουντ.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ