Σε σκηνοθεσία του Ρούπερτ Σάντερς, το «reboot» είναι «επανεφεύρεση» της σειράς που συζητιόταν ήδη από το 2008
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
Στο γραφείο καθηγητών: Διδάσκοντας την ανθρώπινη φύση
Μια διεισδυτική ματιά στα μοντέλα κοινωνικής διαστρωμάτωσης, με ένα σενάριο υπόδειγμα για τις σχέσεις εξουσίας στο σχολείο το οποίο αποτελεί καθρέφτη της κοινωνίας
Μία δασκάλα που θέλει να κάνει το καλό (ένας μαθητής κατηγορείται, μάλλον άδικα, ότι έχει κλέψει τα χρήματα κάποιου συμμαθητή του) «πετυχαίνει» τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, λόγω της προσπάθειάς της να παγιδεύσει τον θύτη μέσω μιας κρυφής κάμερας. Το αποδεικτικό υλικό που θα συγκεντρώσει θα την οδηγήσει σε δύσκολες αποφάσεις που θα αποδειχθούν σχεδόν ολέθριες για την ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Ο χώρος της σχολικής αίθουσας, όπου θεωρητικά ευνοείται η διαφορετικότητα, γίνεται περιβάλλον συνεχών ζυμώσεων αλλά και συγκρουσιακών νοοτροπιών. Το κεντρικό θέμα του φιλμ, που δεν είναι μόνο υποψήφιο για το βραβείο Lux του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αλλά αποτελεί και την επίσημη πρόταση της Γερμανίας για το διεθνές βραβείο Όσκαρ (το ξενόγλωσσο, που λέγαμε παλιά), είναι ο ιδεαλισμός που στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί θετικά, αλλά πάντα καιροφυλακτεί κι ο αντίθετος δρόμος. Έναν τέτοιο δρόμο καλείται να διαβεί η δασκάλα που επιδιώκει το καλό για τους μαθητές της, αλλά η πράξη της ανοίγει τον ασκό του Αιόλου που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Διεισδυτική ματιά στα μοντέλα κοινωνικής διαστρωμάτωσης, με ένα σενάριο υπόδειγμα για τις σχέσεις εξουσίας στο σχολείο το οποίο αποτελεί καθρέφτη της κοινωνίας. Η Λεόνι Μπένες του τηλεοπτικού «Babylon Berlin» έχει όλη την ακεραιότητα και το συναισθηματικό φορτίο που απαιτεί ο ρόλος της.
Δειτε περισσοτερα
Μια συγκινητική ιστορία που μπορεί να μας εμπνεύσει
Η περίφημη ταινία που γυρίστηκε το 1997 προβάλλεται για πρώτη φορά στη χώρα μας
Ο Σεντρίκ Καν αποτυπώνει γλαφυρά τον διχασμό της γαλλικής κοινωνίας
Ο Τζ. Τ. Μόλνερ έχει φτιάξει μια αρκετά έξυπνη ταινία τρόμου, με συνεχείς «ανατροπές» που μας κρατούν συνεχώς σε αγωνία
Νοσταλγικός και αθεράπευτα ρομαντικός, ο νέος «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» ενώνει το χτες με το σήμερα