Κινηματογραφος

Η Τζέσικα Τσαστέιν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μαρακές

Διαδέχεται τον Πάολο Σορεντίνο η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζέσικα Τσαστέιν: Πρόεδρος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές - Διάσημοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο.
Η Τζέσικα Τσαστέιν θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές © EPA/Ennio Leanza

Τζέσικα Τσαστέιν: Πρόεδρος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές - Διάσημοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί θα ταξιδέψουν στο Μαρόκο.

Η Τζέσικα Τσαστέιν θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές που θα διεξαχθεί από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Το Φεστιβάλ, το οποίο δημιουργεί χιλιάδες τοπικές θέσεις εργασίας και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τον Μαροκινό λαό, διοργανώνεται στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το Μαρόκο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Variety.

Πολλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί αναμένεται να παρευρεθούν στο Φεστιβάλ στο διαγωνιστικό τμήμα του οποίου συμμετέχουν 14 ταινίες.

Η Τζέσικα Τσαστέιν διαδέχεται τον Πάολο Σορεντίνο στην προεδρία της κριτικής επιτροπής και ο Μάρτιν Σκορσέζε θα παρευρεθεί επίσης στο Φεστιβάλ ως επίσημος υποστηρικτής του Atlas Workshops, πρωτοβουλίας που έχει στόχο την προώθηση μιας νέας γενιάς σκηνοθετών από την Αφρική και τις Αραβικές Χώρες.

«Είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω στο Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχα για τελευταία φορά το 2011. Το να μου εμπιστεύονται αυτόν τον ρόλο είναι προνόμιο και ανυπομονώ να τιμήσω απίστευτα παγκόσμια ταλέντα στον κόσμο του κινηματογράφου», ανέφερε η ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «The Eyes of Tammy Faye».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ