Κινηματογραφος

«The Swedish Torpedo», η Σάλι Μπάουερ, η οποία διέσχισε το 1939 τη Μάγχη γίνεται ταινία

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο με πρωταγωνιστές τους Γιόζεφιν Νελντίν, Μίκελ Μπο Φούσγκορντ και Λίζα Κάρλεχιντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σάλι Μπάουερ
Η Σάλι Μπάουερ © Wikimedia Commons

Η Σάλι Μπάουερ, η οποία διέσχισε το 1939 τη Μάγχη γίνεται ταινία - Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο με πρωταγωνιστές τους Γιόζεφιν Νελντίν, Μίκελ Μπο Φούσγκορντ και Λίζα Κάρλεχιντ

Είναι το έτος 1939 και η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου. Η Σάλι Μπάουερ, 30χρονη ανύπαντρη μητέρα, ονειρεύεται να γίνει η πρώτη Ευρωπαία που θα διασχίσει τη Μάγχη. Ενώ η κοινωνία και η οικογένειά της την ωθούν να ακολουθήσει τα καθήκοντά της ως μητέρα, εκείνη απελευθερώνεται από τις συμβάσεις για να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Η ζωή της Σάλι Μπάουερ, της πρώτης γυναίκας από τη Σκανδιναβία που κολύμπησε στο αγγλικό κανάλι ενέπνευσε την ταινία «The Swedish Torpedo» της Φρίντα Κεμπφ.

Το μεγαλύτερο μέχρι τώρα κινηματογραφικό πρότζεκτ της Momento Films παρουσιάστηκε στις Κάννες.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο με πρωταγωνιστές τους Γιόζεφιν Νελντίν, Μίκελ Μπο Φούσγκορντ και Λίζα Κάρλεχιντ.

Το σενάριο της ταινίας, που είναι συμπαραγωγή της Σουηδίας, της Εσθονίας, του Βελγίου και της Αγγλίας υπογράφει η Μαριέτα φον Χάουζγολφ φον Μπάουμγκαρτεν, σύμφωνα με το Variety.

Είναι η τρίτη ταινία που σκηνοθετεί η Φρίντα Κεμπφ, η οποία κέρδισε στο παρελθόν το βραβείο της κριτικής επιτροπής των Καννών με την μικρού μήκους ταινία της «Micky Bader»

Για τη νέα της ταινία «The Swedish Torpedo» είπε ότι είναι μια «ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, για μια γυναίκα που κατάφερε το αδύνατο και κατέρριψε τόσο τους κοινωνικούς κανόνες όσο και τα παγκόσμια ρεκόρ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ