Κινηματογραφος

Έφυγε από τη ζωή ο Μισέλ Δημόπουλος

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που διεθνοποίησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μισέλ Δημόπουλος
© ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ MotionTeam/ EUROKINISSI

Πέθανε ο Μισέλ Δημόπουλος - Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Το έργο του

Πέθανε ο επί σειρά ετών διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μισέλ Δημόπουλος. Με το έργο του είχε προσδώσει διεθνή χαρακτήρα στο Φεστιβάλ.

«Ο Μισέλ θα είναι πάντα εδώ. Στο Ολύμπιον και στο λιμάνι, στις μεγάλες οθόνες και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στις κουβέντες, στα βιβλία και τα περιοδικά», αναφέρει η σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την απώλεια του Μισέλ Δημόπουλου.

Και προσθέτει: «Θα είναι ζωντανός, ευθυτενής, γελαστός, δίκαιος και πάντα έτοιμος να ξαναδεί και να μας δείξει τις υπέροχες ταινίες που λάτρευε, να μας κάνει να ανακαλύπτουμε το καινούριο και το ανήσυχο σινεμά σε κάθε μας βήμα».

Ο Μισέλ θα είναι πάντα εδώ. Στο Ολύμπιον και στο λιμάνι, στις μεγάλες οθόνες και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στις...

Posted by Thessaloniki International Film Festival on Wednesday, April 19, 2023

Ποιος ήταν ο Μισέλ Δημόπουλος

Ο Μιχάλης (Μισέλ) Δημόπουλος σπούδασε κινηματογράφο στη Γαλλία και ξεκίνησε την καριέρα του ως κριτικός κινηματογράφου στην Αυγή και στο περιοδικό Σύγχρονος Κινηματογράφος, τη δεκαετία του ’70. Επιμελήθηκε για δεκαετίες τις επιλογές ταινιών στην ΕΡΤ.

Επιπλέον συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους.

Συνεισέφερε ουσιαστικά στο ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο, όταν ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1992-2004), το οποίο κατόρθωσε να κάνει διεθνές με σημαντικές αξιώσεις.

Συνεργάστηκε με ελληνικούς και ξένους κινηματογραφικούς φορείς, στο πλαίσιο της διοργάνωσης αφιερωμάτων σε γνωστούς κινηματογραφικούς δημιουργούς, με τον Δημήτρη Εϊπίδη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του προγράμματος των «Νέων Οριζόντων», αλλά και με δημοσιογράφους, κινηματογραφιστές και σπουδαία ονόματα της έβδομης τέχνης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ